OBELEŽENA GODIŠNJICA: Prošlo je 12 godina od smrti Miloševića (FOTO)

U Požarevcu je u nedelju, 11. marta, obeležena dvanaesta godišnjica smrti nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije i Srbije, Slobodana Miloševića (1941-2006), u dvorištu njegove porodične kuće u Nemanjinoj broj 41.

Mrkonjić i Sainović na grobu Miloševića

Kao i prethodnih godina, vence su položili član Glavnog odbora SPS-a Nikola Šainović i počasni potpredsednik SPS-a Milutin Mrkonjić, kao i bivši funkcioner ove stranke Uroš Šuvaković i čelnici požarevačkog SPS-a. U ime ministra odbrane i predsednika Pokreta socijalista, Aleksandra Vulina, venac su položili članovi ove stranke.

Osim Vulina, u Požarevcu se ove godine nije pojavio ni lider radikala Vojislav Šešelj, kao ni predsednik SPS-a, Ivica Dačić koji do sada nikada nije prisustvovao Miloševićevom pomenu. “Milošević je bio velika istorijska ličnost, koji je sebi za života podigao spomenik Dejtonskim sporazumom i Rezolucijom 1244”, rekao je Šainović.

Požarevački socijalisti

Osim političkih funkcionera, grob Miloševića obišli su i brojni građani iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Od ranog jutra na grobu je već stajao venac od Miloševićeve porodice – supruge Mire Marković, ćerke Marije i sina Marka, koji žive u inostranstvu, kao i venac od snahe Milice i unuka Marka, koji su ostali u Požarevcu.

Milošević je izručen Međunarodnom sudu za ratne zločine u Hagu, 28. juna 2001. godine, gde je i preminuo, 11. marta 2006. godine. Suđenje protiv njega vodilo se prema optužnicama za zločine na Kosmetu, u Hrvatskoj i BiH.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker