OVOJ ZIMI NEMA KRAJ: Braničevski okrug u minusu do marta!

U Braničevskom okrugu danas će biti pretežno sunčano i malo toplije uz pojačan jugoistočni vetar. Najniža temperatura oko minus pet a najviša dnevna oko jedan stepen Celzijusa.

Foto: Srđan Dedić

Posle izuzetno hladnih dana u Braničevskom okrugu danas stiže blago otopljenje, ali meteorolozi upozoravaju da će ono biti kratkog daha i da već od srede stiže novo zahlađenje! Maksimalne dnevne temperature od sredine nedelje neće prelaziti nula stepeni, a očekuje se i slab sneg i jutarnji mrazevi.

U februaru očekuje nas bar još jedan veoma hladan talas! Temperature ispod minusa zadržaće se i u prvim danima marta.

Danas i sutra u Braničevskom okrugu će dnevne temperature biti u porastu i biće stepen, dva iznad nule. Neće biti nekog naglog otopljenja, što znači da se led koji se nagomilao na rekama neće naglo otopiti i neće napraviti ozbiljne probleme. Maksimalna dnevna temperatura će u Srbiji danas biti oko 3 stepena, a sutra oko nule. Već u utorak uveče temperatura će početi da pada, pa se u sredu očekuje novo zahlađenje, ali minimalne temperature neće padati ispod – 10 stepeni, dok će se maksimalne dnevne kretati od – 2 do 0.

Poslednjih dana januara u Braničevskom okrugu temperature ponovo će biti u blagom plusu, ali prema sadašnjoj prognozi već početkom februara očekuje se novi ledeni talas.

Početkom februara stižu ponovo ledeni dani sa visokim minusom, ali će biti manje hladnih dana nego u januaru i neće biti snega.

Blago pobolјšanje biometeorološke situacije uticaće na delimično smanjenje tegoba većine hroničnih bolesnika.

Oprez se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim tegobama i povišenim krvnim pritiskom.

Mogući su reumatski bolovi, neraspoloženje i smanjenje radne sposobnosti kod meteoropata.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker