ISPRED KUĆE POLICAJCA: Gradištanac osuđen na tri godine robije zbog pokušaja ubistva bivše partnerke

Viši sud u Požarevcu osudio je na tri godine zatvora Pericu Stojićevića (63) iz Velikog Gradišta zbog pokušaja ubistva Ivane Milivojević (39).

Više javno tužilaštvo u Požarevcu

Osim zatvorske kazne, njemu je izrečena i mera zabrane prilaska i komunikacije sa oštećenom na period od tri godine, koji počinje da teče od dana njegovog izlaska na slobodu.

Ova presuda doneta je na osnovu sporazuma o priznavanju krivice, koji je optuženi sklopio sa višim javnim tužiocem. Optuženi je 30. Novemra nakon donešene presude koja je pravosnažna pušten iz pritvora u kome se nalazio od od 4. avgusta i njemu će provedeno vreme u pritvoru biti uračunato kao deo izdržane kazne od tri godina zatvora.

Optuženi je tog dana, dok je vozio svoj auto kroz Veliko Gradište, slučajno naišao na bivšu partnerku, sa kojom je bio u vezi četri godine sve do 18. Jula, koja je hodala ulicom. Tada je izašao iz auta i na nju nasrnuo nožem ubovši je u ruku I vrat. Nakon toga, ona je počela da beži ulicom i da vrišti, ali ju je on sustigao I pribio uz jednu ogradu.

Da bi se odbranila, žena je rukama uhvatala oštricu noža, zbog čega je zadobila posekotine po desnoj ruci. Igrom slučaja, sve se odigravalo kod ograde kuće policajca Mirka Vilimonovića. On je na napadača vikao prvo kroz prozor, ali to nije pomoglo, pa je istrčao I, zajedno sa jednim prolaznikom uspeo da savlada pomahnitalog napadača, uspevši da mu otmu nož.

Ubrzo je stigla policija i uhapsila napadača, a žena je prevežena u Opštu bolnicu u Požarevac, ali je, zbog ozbiljnosti povreda, prebačena na Urgentni centar u Beogradu, gde se i oporavila.

(Tpknews.com/M.V.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker