ITALIJA: Proslava školske slave “Sveti Sava” u Trstu (FOTO/VIDEO)

Trst, grad sa najdužom tradicijom prisustva Srpske dijaspore u Italiji, takođe je bio mesto tradicionalnog obeležavanja i proslave najvećeg Srpskog prosvetitelja Svetog Save.

Foto: Željko Jovnović

Pokrovitelj obeležavanja i ovogodišnjih Svetosavskih dana bila je Srpska Pravoslavna Crkvena Opština u Trstu, dok su protagonisti bili đaci, u koje je prvi Srpski prosvetitelj i ulagao najviše nade za budućnost nacije. Učenici Srpske škole „ Jovan Miletić“ pripremili su i izveli bogat program.

Foto: Željko Jovnović

Kao budući čuvari Srpske tradicije, mališani su pripremili bogati scenski prikaz slavsnih običaja, uz igru i pesmu. Celokupan program, koji su učenici Srpske škole u Trstu prikazali, sa oduševljenjem je pozdravila publika prepune sale.

Foto: Željko Jovnović

Posebna pohvala za ovogodišnje izuzetno uspešno proslavljanje školske slave u Trstu, svakako pripada dirigentu Anni Kairi i učiteljicama Slađani Marković i Tatjani Dašićtom. Akademiju posvećenu Svetom Savi, dodatno su ulepšali svojim razigranim nastupom mladi folklorni ansambli KUD-ova „ Pontes-Mostovi“ i „ Vuk Stefanović Karadžić“ iz Trsta.

Foto: Željko Jovnović

Program su pratili sa puno pažnje i počasni gosti Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković i Dragan Kićanović, Generalni konzul RS u Trstu.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker