ODGOVOR GRADIŠTANSKIM NAPREDNJACIMA: “Mi se ne krijemo iza stranke, imenom i prezimenom potpisujemo saopštenja!”

Lokalna izborna komisija u Velikom Gradištu koja je pod šapom naprednjaka mimo zakona i procedura odbacila je listu opozicije “Srbija protiv nasilja – PEK DUNAV STIG – za život ovde” bez mogućnosti dopune dokumentacije, a kao nagradu za dobro obavljen posao, veliki gradištanski bos naprednjaka organizovao je čajanku u restoranu kod Dinčića na Srebrnom jezeru, i gle čuda, na čajanci počasni gosti režimski članovi iz izborne komisije.

U saopštenju koje je dostavio Miloš Ivanović, predsednik opštinskog odbora Stranke Slobode i pravde Veliko Gradište, navodi ko je stručan i zbog čega je odbijena lista opozicije “Srbija protiv nasilja – PEK DUNAV STIG – za život ovde”.

– Kao što se može videti na slikama sporazuma članom 1 st.1 koalicija se obrazuje radi podnošenja izborne liste za učešće na lokalnim izborima. Članom 2 st1. koalicionog sporazuma, predviđeno je da stranke potpisnice ovlašćuju Miloša Ivanovića. Članom 2 st.2 sporazuma je predviđeno da ovlašćeno lice iz čl.1 zastupa koaliciju u pravnom prometu prema svim trećim licima – , navodi se u saopštenju.

Dalje u saopštenju Ivanović pojašnjava rad članova nezavisnog tela OIK, koje se odnosi na izdato saopštenje gradištanskih naprednjaka u kome su stali u odbranu njihovog nezavisnog tela OIK.

– Pored toliko pravnika u gradu svi članovi OIK rade u Opštinskoj upravi! Takođe dobro znamo kako godinama unazad funkcioniše opštinska vlast i koliki je uticaj na zaposlene u Opštinskoj upravi, javnim ustanovama i javnim preduzećima.

Danka Nikolić predsednik komisije, radi u Opštinskoj upravi, Milan Mitić zamenik predsednika komisije, radi u Opštinskoj upravi 50%, drugih 50% u vrtiću, Sanja Stojadinović sekretar komisije, načelnica u Opštinskoj upravi i Tamara Marić (devojačko Dinčić) zamenik sekretara komisije, predhodne 4 godine sekretar Skupštine opštine Veliko Gradište. Ćerka vlasnika restorana na Srebrnom jezeru u koji se slivaju enormna sredstva a što se može proveriti javnim uvidom kako se troši opštinski budžet ali o tome ćemo više nekom drugom prilikom. – navodi Ivanović u saopštenju.

Screenshot/Facebook

Ivanović dalje u saopštenju postavlja pitanje građanima gradištanske opštine da li i oni misle da je OIK nezavisno telo ili je ovde sve jasno i očigledno?!

– Mi smo malo mesto. Svi smo mi prijatelji, rođaci i školski drugovi, svi se dobro znamo. U saopštenju OO SNS se koriste izrazi u vidu neistina i laži, da se radi o napadu na porodične i stručne ljude, aludirajući na neznanje i nestručnost naše liste, kao da na našoj listi nema stručnih i porodičnih ljudi. Ima ih i te kako, zato po svaku cenu žele da nam onemoguće izlazak na izbore – , navodi Ivanović.

Kako se dodaje, ovo je nasilje koje oni koriste i uskraćuju pravo građanima da biraju i budu birani, a sve u cilju eliminisanja bilo kakve konkurencije na izborima.

– Postoji plan SNS-a da svuda gde može na lokalu zloupotrebom procedure i institucija spreči opoziciju da uopšte učestvuje na izborima. Sastav opštinskih komisija zbog bojkota 2020. godine skoro svuda je takav da ih pretežno čine predstavnici SNS-a. To nisu nezavisna tela koja sprovode proceduru, to su partijski organi koji donose političke odluke. Mi se ne krijemo iza stranke, imenom i prezimenom potpisujemo saopštenja! – , zaključuje Miloš Ivanović, predsednik opštinskog odbora Stranke Slobode i pravde Veliko Gradište.

Inače, slične probleme imala je i lista Srbija protiv nasilja u Kučevu, dok su u Žagubici građani bili onemogućeni da overavaju potpise kod opštinskog notara, već su morali da idu u Petrovac na Mlavi.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker