Ruski vojnici proslavili Uskrs u Požarevcu (VIDEO)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sreo se sa general-majorom Mihailom Černišovim u kasarni „General Pavle Jurišić Šturm” u Požarevcu, gde su zajednički mobilni timovi jedinica ABHO Vojske Srbije i vojni stručnjaci Oružanih snaga Ruske Federacije izvršili dezinfekciju kasarne, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Foto: Ministarstvo odbrane

Vulin je čestitao Vaskrs pripadnicima Oružanih snaga Ruske Federacije, predvođenim generalom Černišovim, koji su taj zajednički pravoslavni praznik proslavili daleko od Rusije, pružajući pomoć Srbiji u borbi protiv koronavirusa.

U skladu sa običajima vaskršnjih praznika, današnji susret ministra Vulina i generala Černišova obeležen je tradicionalnim kucanjem uskršnjim jajima.
Pripadnici oružanih snaga Ruske Federacije i Vojske Srbije zajedno su imali i praznični ručak u požarevačkoj kasarni. Inače, do sada su pripadnici Oružanih snaga Ruske Federacije izvršili 84 različite dekontaminacije, a medicinski timovi su obavili 103 različite posete.

– Nama mnogo znači njihova podrška i pomoć, mnogo nam znače iskustva koja su nam preneli, a i daju nam izuzetan primer koliko su vredni, koliko su posvećeni i koliko su strpljivi, i koliko za njih nema nerešivih zadataka. Ni srpska vojska ne zaostaje u tome i za srpsku vojsku nema nerešivih zadatka i mi smo tu da radimo za svoj narod. Sa ovakvom vojskom Srbija može da bude mirna – izjavio je ministar Vulin.

Govoreći o zajedničkom angažovanju, general-major Mihail Černišov (na slici), koji predvodi ekspertske timove Oružanih snaga Ruske Federacije, istakao je da su pripadnici dve vojske izvršili svoj zadatak za ocenu odlično.

– Mi Rusi, znamo svoje kapacitete, resurse i mogućnosti, ali danas mo videli da su i pripadnici Vojske Srbije odlični stručnjaci i da dobro rade svoj posao – naglasio je general Černišov dodajući da će se i u narednom periodu nastaviti angažovanje jedinica na izvršenju svih zadataka koje možemo imati u budućnosti.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker