POŽAREVAC: Marini Andrejić, majci malog Đorđa iz Majilovca dva miliona dinara!

Marina Andrejić, koja je pod sumnjom da je ubila svog sina Đorđa u zatvoru provela 703 dana, dobila je tužbu protiv države koja mora da joj isplati dva miliona dinara sa zakonskom zateznom kamatom, zbog duševne boli.

Marina-Andrejic-Djordje-Andrejic-copy

Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio je presudu Višeg suda u Požarevcu kojom je u celini bio odbijen zahtev Marine Andrejić iz sela Majilovac u opštini Veliko Gradište za naknadu štete i usvojio njen zahtev za naknadu nematerijalne štete za pretrpljenu duševnu bol zbog neosnovanog pritvora od 27. jula 2010. do 3. jula 2012. godine.

Sud je, takođe, obavezao Republiku Srbiju da joj isplati iznos od dva miliona dinara sa zakonskom zateznom kamatom.

Đorđe Andrejić
Đorđe Andrejić

Prema rečima njenog advokata Srbe Stojanovića, taj iznos je ponižavajući.

– Ona je u zatvoru provela 703 dana i ispada da joj dnevno pripada po 2.800 dinara za svaki dan nezakonitog pritvora. Mi smo za 703 dana tražili ukupno 16.881.000 dinara, kaže Stojanović i dodaje da će on koristiti dalja pravna sredstva radi zaštite Marininih prava, pa ako treba, i pred međunarodnim sudom.

Marina – Želim samo istinu

– Samo želim da znam istinu. Ako je moj Đorđe živ, da ga vidim, a ako nije, da saznam šta mu se desilo – rekla je Marina Andrejić. O Đorđu nema ni traga ni glasa od jula 2010. godine. Tada je imao 13 godina i sa majkom je krenuo na njivu. Đorđe je nestao, a ona je posle nekoliko dana uhapšena zbog sumnje da ga je ubila.

TPKNEWS/Alo!

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker