PALA JE AUSTRIJA: Mitrović i Tadić pocepali mrežu Austrije za prvo mesto u grupi (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Austriju 3:2 (2:1) na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu u utakmici Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

srbija-austrija

Fudbaleri Srbije upisali su i drugu pobedu u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine, pošto su posle velike borbe savladali selekciju Austrije sa 3:2 (2:1) uz magičnu partiju Dušana Tadića. Dve asistencije i gol za pobedu, “orlovi” imaju junaka i vođu generacije!

Srbija zna da igra fudbal i najzaslužniji za to je Dušan Tadić! Ako je Moldavija bila neravnopravan rival, onda je Austrija bila pravi test.

“Orlovi” su često igrali brzo, jednostavno, pa i atraktivno u režiji magičnog tandema Kostić – Tadić. Šteta što to nije video veliki broj navijača na stadionu “Rajko Mitić”, pogotovo dve asistencije i pogodak neverovatnog Tadića – istinskog vođe ove generacije.

srbija-austrija-foto-dado-dilas

Ipak, velika promaja duvala je u odbrani. Trio ispred Stojkovića delovao je nesigurno, paniku im je unosio odlični Marko Arnautović i često prolazio pred Ivanovića, Stefana Mitrovića i Nastasića, koji mu ništa nisu mogli.

Uspeli su “orlovi” da potvrde kako dugo nismo imali ovako ubitačan napad. Kad god su se Kostić i Tadić zaleteli ka rivalima to je bila potencijalna šansa za Muslinovu četu koja je došla do vrlo važnog trijumfa.

Erupcija oduševljenja usledila je već u šestom minutu, i to posle kakve akcije. Dugo nismo videli takvu magiju u nogama fudbalera Srbije. Na odlično dodavanje iz odbrane Kostić je iz prve, majstorski, petom odigrao do Tadića, on je sjajno povukao loptu i sa desne strane pravovremeno uposlio Mitrovića koji je zatresao mrežu za početak kakav se priželjkivao!

Nije dugo trajala radost. Bolje su gosti igrali i to su krunisali u 15. minutu uz veliku grešku Stefana Mitrovića, koji je toliko puta kiksnuo. Nesigurni štoper je dodavanje sa desnog krila bukvalno dodao Zabiceru koji je iskosa sa desne strane matirao Stojkovića.

Ipak, podigli su se naši fudbaleri i posle pritiska Austrije uspeli da povedu drugim golom Aleksandra Mitrovića! Opet je to bila sjajna akcija – Milivojević je dodao do Tadića koji je maestralno centrirao sa desne strane i napadaču Njukasla je samo ostalo da se pokloni i glavom se drugi put upiše u strelce za 2:1!

Tadić se za sve pitao na terenu, plesao je i diktirao tempo, samo je problem da odbrana ne ponište sve njegove majstorije i dobre poteze.

Malo je nedostajalo da se to odrazi na krajnji rezultat i ugrozi pobedu. Posle ko zna kojeg propusta u poslednjoj liniji, Austrija je poravnala na 2:2 u 62. minutu. Trojica protivničkih igrača ostala su iza odbrane, Stefan Mitrović je novom greškom i nespretnim dodavanjem servirao šansu gostima, Stojković je uspeo da odbrani prvi šut, ne i drugi kojim je Janko poravnao.

Ali, Tadić se pobrinuo da se Srbija raduje i još jednom je pokazao da je majstor fudbala. Na dodavanje Kolarova se prijemom lopte oslobodio čuvara i snažnim udarcem sa desne strane pogodio bliži ugao za 3:2!

Za drugu pobedu, za vrh tabele posle tri kola.

Srbija – Austrija 3:2 (2:1)

Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: oko 10.000. Sudija: Jonas Erikson (Švedska).

Strelci: A. Mitrović u 6. i 23, Tadić u 73. minutu za Srbiju, a Zabicer u 15. i Janko u 63. za Austriju.

Srbija: Stojković – Ivanović, S. Mitrović, Nastasić – Rukavina (od 90. Maksimović), Fejsa, Milivojević, Kolarov – Kostić (od 65. Katai), Tadić – A. Mitrović (od 77. Gudelj).

Austrija: Ozkan – Klajn, Dragović (od 71. Prodl), Hintereger, Vimer – Zabicer, Baumgartlinger (od 58. Ilsanker), Alaba, Arnautović – Junuzović (od 63. Šof) – Janko.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker