ŠETNJA ZA DEMOKRATIJU: Počinju protestne šetnje protiv vlasti i u Velikom Gradištu

Protest protiv vlasti Aleksandra Vučića biće po prvi put organizovan u subotu 19. januara u 18 časova u Velikom Gradištu pod pod nazivom “Šetnja za demokratiju”, najavili su organizaori.

Organizatori protesta su rekli da će to biti podrška protestima koji se održavaju u Beogradu pod sloganom “Jedan od pet miliona”.

Građani će se okupiti u ulici Kneza Lazara kod Pošte, da bi iskazali svoje nezadovoljstvo trenutnom političkom situacijom u gradu.

Kako kažu organizatori protesta, nakon javnog iznošenja zahteva krenuće se u protestnu šetnju. Zahtevi se odnose na vlast, opoziciju ali i lokalne medije.

„Prvi i osnovni zahtev građanskog protesta u Velikom Gradištu je: Da svi koji su obavljali javne funkcije od 2004. godine do danas i time napravili ogroman dug na čelu sa Draganom Milićem, momentalno da podnesu ostavke.

Od svih onih koji se predstavljaju opozicijom ovom režimu, zahtevamo da napuste lokalnu skupštinu i ostale institucije i bojkotuju njihov rad sve do ispunjenja prvog i osnovnog zahteva.

Od lokalnih medija zahtevamo izveštavanje o građanskim protestima, kako širom Srbije tako i u Velikom Gradištu u udarnim informativnim emisijama ili rubrikama“ – navodi se u saopštenju za medije.

Inače, ovaj organizovani građanski protest u Velikom Gradištu je prvi organizovani protest protiv vlasti Aleksandra Vučića u Braničevskom okrugu.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker