DOK JE POLICIJA DRŽALA OCA: Direktorka socijalnog brutalno otela dete majci iz naručja (VIDEO)

Željku Topavloviću i njegovoj supruzi Elenki Hlipec iz sela Aljudovo, Centar za socijalni rad u Malom Crniću u četvrtak 29. oktobra, oduzeo je petogodišnje dete zbog, kako tvrde iz Centra, loše materijalne situacije.

Željko Topavlović i njegova supruga Elenka Hlipec/Foto: TPKNEWS

Željko Topavlović i njegova supruga Elenka Hlipec iz Aljudova kod Malog Crnića, roditelji petogodišnjeg dečaka, nad kojim od decembra 2019. godine imaju neosnovanu presudu o samostalnom vršenju roditeljskog prava. Devet meseci kasnije Centar za socijalni rad u Malom Crniću, oduzima dete.

U četvrtak ujutru 29. oktobra, uz obezbeđenje četiri policijskih službenika direktorka Centra za socijalni rad u Malom Crniću, Dijana Mirković, i radnice Centra Jelena Đurić, Danijela Ilić, psiholog Nada Kostić i sudija Zorica Stojadinović uz pratnju još dve osobe, bez prethodno uručenog rešenja o oduzimanju deteta, dok je sudija Željku u dvorištu ispred kuće objašnjavao da su navodno došli zbog upućivanja deteta kod logopeda zbog govorne mane, direktorka Centra za socijalni rad uz obrazloženje da hoće samo da vidi kako je dete, ušla je u kuću gde se nalazila majka Elenka sa svojim sinom.

Međutim, to obrazloženje direktorke Centra, da hoće samo da vidi kako je dete, ispostavilo se da je već unapred bio samo dobro orkestriran plan legalne otmice deteta.

Naime, direktorka Centra Dijana Mirković, nakon što je ušla u sobu gde se nalazila Elenka sa svojim petogodišnjim detetom, čim joj se ukazala prva prilika, brutalno je istrgla dete majci iz naručja, a Elenku je silovito odgurnula i istrčala sa detetom iz kuće van, strpala dete u automobil i odvezla se sa detetom u nepoznatom pravcu. Dok je direktorka sa detetom u naručju bežala u pravcu auta, dete je plačući dozivalo oca koga je policija žadržavala sve dok se direktorka nije udaljila sa ukradenim detetom.

Nakon ovog saznanja da je porodici Topavlović-Hlipec bespravno i bez osnova na silu oteto petogodišnje dete, kako bi pomogli porodici da vrati nazad svoje oteto dete mobilisali su se mnogobrojni građani, Udruženja ratnih vojnih veterana i pripadnici Slovačke manjine u Srbiji.

Pravni zastupnik koji besplatno zastupa porodicu Topavlović, rekao je za TPKNEWS da u celom postupku ima dosta manjkavosti, a kao osnov za njegove tvrdnje, rekao nam je da je još 1. oktobra podneta tužba Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu, i samim tim Centar za socijalni rad Malo Crniće trebalo je da obustavi ceo postupak.

Direktorka Centra za socijalni rad u Malom Crniću, Dijana Mirković/Foto: Screenshot Facebook

U tužbi koju je Centar za socijalni rad Malo Crniće podnelo protiv porodice Topavlović-Hlipec zbog loše materijalne situacije, navedeno je da su prozori razbijeni, kuhinja prljava, da se po kući šetaju pacovi, da se njihovo starije dete šeta u gaćama po kući, da je u kući hladno…

Ekipa TPKNEWS-a je u petak obišla porodicu Topavlović-Hlipec, i zatekla sasvim drugačiju situaciju od one koja je navedena u tužbi Centra. Uslovi su dobri, prozori nisu razbijeni, pacova nikakvih nema, kao ni drugih netačnih tvrdnji, koje su navedena u tužbi Centra. U kući je toplo i pristojno se živi, jednomrečju, prava seoska atmosfera. Kako nam je potvrdio i Željko, svi izveštaji su lažni, i ne prikazuju pravo stanje porodice, jer nikada nije dolazio ni jedan sudski veštak niti je Centar za socijalni rad Malo Crniće bilo šta preduzeo kako bi im pomogli da poboljšaju uslove života.

U selu za Željka i njegovu porodicu svi imaju samo reči hvale. U seoskoj prodavnici rekli su nam da porodica Topavlović-Hlipec jeste da je možda siromašna porodica u selu, ali to je porodica koja ne zaslužuje da im se dete oduzme, a Centar je zapravo sve učinio da tako bude.

– Željko je ratni veteran koji je bio ranjen 99 godine na Kosovu braneći svoju državu od NATO agresora, a ta ista država danas mu je oduzela dete zbog navodne loše materijalne situacije – kaže naš sagovornik, i dodaje da se direktorka Centra Dijana Mirković sada sveti Željku, jer je otprilike pre 20 godina dok je radila kao pedagog u školi, izdala nalog da se jednoj porodici iz sela oduzmu deca. Željko je tada u selu sakupio meštane i sprečio to izvršenje.

Inače, Elenka Hlipec je državljanka Srbije rodom iz Vojvodine a deo je Slovačke nacionalne manjine u Srbiji, dok je Željko državljanin Srbije koji je deo Vlaške nacionalne manjine u Srbiji.

(Ekipa Tpknews)

10 Comments

 1. Ratnom veteranu oduzeti dete? Sve pohapsiti zajedno sa sudijom i naučiti ih da poštuju one koji su ovu zamlju branili. Gde su bili ti ili njihovi roditelji dok je otac ovog deteta bio u ratu? Očito je da je ova država sa svojim službenicima zaboravila na svoje heroje. I sudeći po kući nisu oni baš prevelika sirotinja. Kuća je nova i velika samo treba država da pomogne da se završi.

  1. Видите да се та горе поменута Дијана Мирковић свети. Сачувај Боже како се само усудила. Треба је научити да се понаша како се то пристоји под хитно.

 2. Као и све накарадно у овој сектачкој владавини. Благостање и процват, даје се 40000 хранитељској породици а биолошким родитељима се отимају деца

 3. Mene zanima kako ti službenici mogu da legnu uveče i da spavaju … Da li oni veruju da su uradili ispravnu stvar ?
  Dokle će papir biti važniji od čoveka ?
  I gde je granica preko koje ljudi za pare neće raditi baš sve što se od njih traži ?
  Ja se UŽASAVAM kad neko SAMO RADI SVOJ POSAO pa makar to bilo da upropastiš drugo ljudsko biće …

  Zašto – ZAŠTO se hraniteljima daju pare a RODITELJIMA SE ODUZIMAJU DECA???

  …. Gospodo pravnici – da li ste svesni apsurda zakona i odluka koje sprovodite i kakve su žrtve i posledice vaših pravnih akata I radnji?

  Ja sada , posle svega , SA PONOSOM MOGU DA KAŽEM , DA SAM SE ODREKLA PRAVNIČKE KARIJERE NA VREME … sa 25 godina sam posle završenog pravnog fakulteta shvatila da ne želim da budem deo tadašnje pravničke profesije i posle deset dana prakse u sudu dala otkaz . Nikad nisam zažalila što sam se odrekla moći da ljude šaljem u zatvor, da im otimam decu, kuće , da razrezujem drakonske kazne …jer PRAVDE U SUDOVIMA NEMA – PROTERANA JE ODAVNO OTUDA..

  U vreme anarhije i kabadahija SAMOPOMOĆ je jedino rešenje .. silom na silu – pa kom opanci kom obojci … slaba je ili nikakva vajda od sistema i pravnog puta da se ovo dete vrati roditeljima jer je i oduzimanje bilo po zakonu a izvedeno divljački i nehumano , bukvalno na prevaru …

  Tom detetu će sigurno biti bolje kad ga daju trulim danskim pederima na usvajanje .

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker