54. ALASKE VEČERI: Besplatna riblja čorba i obilje zabave

Tokom dvodevnog trajanja Alaskih večeri, 19. i 20. jula, pored takmičenja za najukusniju riblju čorbu, u Velikom Gradištu biće organizovana mnogobrojna ribolovna i druga sportska takmičenja.

Svoje takmičarsko znanje demonstriraće najmlađi sportski ribolovci, ali i oni iskusni alasi koji će krenuti u nadmudrivanje sa rekom u lovu na soma.

U dobro poznatom ambijentu cveća i zelenila, tik uz Dunav, u gradištanskom parku, 150 kulinara iz čitave Srbije i Rumunije pripremiće neograničene količine riblje čorbe. Za velike meraklije, ali i sve druge koji uživaju u ribljim specijalitetima, kao melem za dušu preporučujemo vrhunsku riblju čorbu koju će imati priliku besplatno da degustiraju svi posetioci manifestacije.

Za sve posetioce prpremljen je i kvalitetan muzičko-zabavni program, u petak će se za dobro raspoloženje svih posetilaca pobrinuti naš sugrađanin Dalibor Dača Milovanović i Venus bend, a u subotu uveče, nakon dodele nagrada najuspešnijim učesnicima u svim kategorijama, što ujedno predstavlja zatvaranje takmičarskog dela programa Alaskih večeri, na letnjoj pozornici u gradskom parku, na hiljade gledalaca, uzeće učešće u velikom narodnom veselju uz Amadeus bend.

U toku dva festivalska dana očekuje se niz različitih takmičenja u kojima će učešće uzeti oko 800 učesnika kao i veliki muzički spektakl, uz nekoliko hiljada posetioca.

Alaske večeri su manifestacija za koju žive Gradištanci i svake godine je sa nestrpljenjem iščekuju. Uz riblje specijalitete i veselo raspoloženje, alasi će dva dana slaviti svoj praznik. Ovo su dani kada Gradište živi posebnim životom, a čitav grad i okolina odišu jedinstvenim veseljem.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker