DVA NAJBOLJA DRUGA UBILA STRUJA: Nezapamćena tragedija u Srednjevu, kod Velikog Gradišta (FOTO)

Dragiša i Selimir poginuli su zbog neispravnog strujnog kabla, na koji je bila priključena sijalica u radionici

Dragiša Mitrović (66) i Selimir Radosavljević (64) iz Srednjeva, nastradali su u nedelju zbog strujnog udara, u Dragišinoj automehaničarskoj radionici.

Na lice mesta, na koje je izašao dežurni zamenik višeg javnog tužioca iz Požarevca, utvrđeno je da je smrt nastupila usled strujnog udara. Obdukcija nije naložena, jer se radi o zadesnoj smrti, pa su tela predata rođacima radi sahrane.

Ova tragedija desila se dok su dvojica drugova varila jedan auto u radionici. Zbog neispravnog strujnog kabla na koji je bila priključena sijalica, došlo je do kratkog spoja, a onda i do strujnog udara. Prvo je stradao Dragiša, a onda i Selimir, kad je pokušao da mu pomogne. Oni su stradali ujutru, a tela su otkrivena uveče, kad je jedan Dragišin prijatelj došao da ga potraži jer se nije javljao na telefon. Inače, i jedan i drugi nemaju porodicu, jer se nisu ženili.

Priprema Dragišine sahrane

Prema rečima meštanina Srednjeva Jezdimira Veljkovića Dragiša i Selimir imali su i jedan saobraćajni udes, ali su obojica preživela, da bi sada, nažalost, obojica stradala u radionici . – Dragiša je bio veoma dobar čovek I nema toga čoveka u Srednjevu kome on nije na neki način pomogao. I Selimir je bio nalik Dragiši. Zbog sličnog karaktera su se celog života družili I jedan drugog omagali. Sudbina je, valjda, htela da zajedno odu u smrt. Šteta za obojicu I za selo koje ne pamti ovakvu tragediju – sa setom priča meštanin Jezdimir Veljković.

Komšija Jezdimir Veljković

Neki meštani upućeni u slučaj kažu da do strujnog udara je došlo zbog toga što se kabal na kome je bila sijalica ovlažila I da je struja prvo udarila Dragišu, a Selimir je instiktivno, dok se Dragiša grčio od udara, pokušao da mu pomogne uhvativši Dragišu za rame, ali je on tako uspostavio strujno kolo I sa sobom, tako da je struja I njega usmrtila.

Meštani Srednjeva komentarišu nesreću

Selimir je sahranjen u ponedeljak, a Dragiša će u utorak. Prema pričama meštana, radi se o vrednim i dobrim ljudima. “Dragiša je radio ranije kao varilac u “Peri metalcu”, a Selimir je poljoprivrednik. Selimir nema nikog u porodici, a Dragiša ima brata po majci u Beogradu”, kazao nam je meštani Oliver Vujčić.

Meštanin Oliver Vujcić

FAMILIJA

U dvorištu pokojnog Dragiše zatekli smo članove familije kako spremaju sahranu. Oni nisu dozvolili fotografisanje radionice, rekavši da se radi o privatnom posedu i da novinari nemaju pristup, već da slikaju iza kapije.

MATERIJALNA ŠTETA

Šteta u radionici mogla je da bude mnogo veća, jer je u njoj bilo dosta benzina, ali je stradao samo auto na kome su Dragiša i Selimir radili. U Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu rekli su da neće biti nikakvih prijava, jer se radi o zadesnoj smrti.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker