GRADIŠTANSKI ČELNICI TVRDE – “IMA PRAVO DA RADI”: Živanović smenjen sa čela Centra za socijalni rad zbog nasilja, pa vraćen na stari posao

Bivši direktor Centra za socijalni rad u Velikom Gradištu Danijel Živanović, protiv kog je podignuta optužnica za tri krvična dela nasilje u porodici, a koji je potom smenjen sa radnog mesta, zaposlen je u Odeljenju za urbanizam i imovinsko-pravne poslove Opštine Veliko Gradište.

Foto: Facebook

Kako je za Telegraf.rs rekla načelnica opštine Veliko Gradište Sanja Stojadinović, Živanović posao u Odeljenju za urbanizam i imovinsko-pravne poslove nije dobio sada, već je na poziciju vraćen.

– On nije sada zaposlen, on je u Odeljenju ranije radio, ali mu je status zaposlenog pauziran kada je postao direktor Centra za socijalni rad Veliko Gradište. Sada je samo nastavljen radni odnos, on se vratio na svoje radno mesto. Postupak je u toku, on nije osuđeno lice, ima pravo na to da radi – kaže načelnica opštine.

Podsetimo, optužni predlog protiv Živanovića podignut je 10. februara i i dalje je na snazi u Osnovnom javnom tužilaštvu. Tužilaštvo je u optužnom predlogu predložilo sudu da okrivljenom izrekne jedinstvenu kaznu zatvora od najmane jedne godine, kao i meru bezbednosti zabrana prilaska i komuniciranja sa oštećenima u maksimalnom trajanju od tri godine.

Po podnošenju optužnog predloga, Osnovni sud u Velikom Gradištu je okrivljenom odredio meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor do pravnosnažnog okončanja postupka, s obzirom na to da se oštećena, njegova supruga, više ne nalazi u istom domaćinstvu.

Takođe mu je izrečena i mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa oštećenima i svedokom, kako okrivljeni ne bi ometao postupak uticanjem na navedena lica.

– Najpre je vikao i galamio, a zatim supruzi zapretio da nema gde da ide, da će je ubiti i da će je zaklati ako bude prišla njegovom detetu, da bi joj potom stegao za ruku i više puta udario po leđima i levom ramenu, a zatim počeo da je steže po levoj šaci, kojom prilikom joj je naneo povrede u vidu hematoma na levoj šaci. Taštu je vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, a zatim je otvorenom šakom udario po glavi u predelu čela i desne slepoočnice. Svog šuraka je takođe vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, da bi mu zatim prišao i pesnicom udario u bradu i donju usnu, a zatim i u potiljak, uhvatio za odeću i povlačio ka sebi, kojom prilikom mu je naneo povrede u vidu otoka i erozije sluzokože – rekao je ranije za naš portal portparol Osnovnog javnog tužilaštva u toj opštini Boban Novaković, iznoseći sadržaj optužnog predloga.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Jedno pitanje. Gde još ima da odeš na novo radno mesto a staro ti se čuva? Da li je to po Milićevom ili Štrpčevom zakonu s obzirom da je dotični siledžija njihov pulen. Objašnjenje koje su dali kosi se sa zdravim razumom.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker