VELIKA POBUNA U EPS: Protest radnika u TENT-u, blokirana pruga za dopremu uglja i barže

Deo radnika Termoelektrane Nikola Tesla održao je štrajk upozorenja u ovom preduzeću. Prema nezvaničnim procenama, okupilo se oko 700 zaposlenih na ovom skupu, i oni su blokirali prugu za dopremu uglja i barže.

Foto: Privatna arhiva

Predsednik Sindikata smenskih radnika TENT-a Milan Ignjatović za medije je rekao da se na protestu okupio veliki broj zaposlenih koji traže povišice.

„Zarade nisu povećavane čak tri godine i to je najvažniji i najosnovniji razlog današnjeg okupljanja, koji predstavlja upozorenje“, rekao je Ignjatović.

Prema njegovim rečima, u TENT-u i EPS-u generalno postoji gomila problema koje treba rešavati, ali su plate najvažnije.

„Spremni smo da pričamo o svemu, a na ovaj korak smo bili primorani“, rekao je Ignjatović.

Kako je kazao, radnici TENT-a su se od novembra prošle godine više puta obraćali i Ministarstvu energetike, Vladi, ali i Ministarstvu finansije, a zahtevi su uvek prebacivani na drugu adresu.

„To je dovelo do protesta u februaru, pa i ovog sad, a u zavisnosti od ishoda današnjeg protesta i štrajka koji najavljuju kolege iz Sindikata radnika EPS, a koje ćemo podržati, ćemo odrediti dalje korake“, rekao je Ignjatović.

Podsetimo, na sednici Glavnog odbora Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije, održanoj 9. marta, najavljen je štrajk radnika JP EPS. Za tu odluku su na održanoj sednici glasali svi prisutni članovi Glavnog odbora – 41 od 45 članova.

Na istoj sednici je doneta odluka da Izvršni odbor obavlja funkciju Štrajkačkog odbora Sindikata radnika EPS-a koji će redosled štrajkačkih aktivnosti doneti na sastanku zakazanom za utorak, 14. mart.

Osnovni razlog za donošenje ovakve odluke jeste neusvajanje Trogodišnjeg programa poslovanja JP EPS kojim je, između ostalog, predviđeno uvećanje zarada zaposlenima u ovom preduzeću.

(Tpknews.com/N1/Nova)

PROČITAJ I

2 Komentari

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker