GRAĐANSKA PATROLA: Grupa građana “Glas naroda” Veliko Gradište krenula u lov na migrante! (FOTO)

Građanska patrola grupe građana “Glas naroda” iz Velikog Gradišta pokrenula je građansku akciju “lov na migrante” koje uz pomoć policije ukrcavaju na autobuse i šalju za Beograd.

Foto: TPKNEWS

Danas oko 17:00 časova kog Golupca nedaleko od Golubačke tvrđave, građani su primetili grupu migranata koja je pokušala da uđe u vikendice koje se tu nalaze, i odmah alarmirali policiju i građansku patrolu grupe građana “Glas naroda” iz Velikog Gradišta koji su odmah reagovala.

Nakon prijave, patrolnim čamcima u pomoć je odmah pristigla i Rumunska granična policija štiteći granicu ukoliko bi eventualno neko od migranta ukrali neki od čamaca i pokušali da pređu u Rumuniju.

Zaustavljeni migranti bili su starosti između 25-35 godina. Nakon njihovog legitimisanja, policija ih je ukrcala u prvi autobus koji je dolazio iz Kladova i poslala za Beograd.

Povodom novonastale situacije u vezi sa migrantima koja u poslednjih desetak dana uzbudila javnost u Braničevskom okrugu da će se izbeglice iz Sirije i drugih zemalja sa bliskog istoka naseliti u nekoliko opština ovog okruga, članovi iz grupe građana “Glas naroda” iz Velikog Gradišta rekli su za “TPKNEWS”:

– Imali smo prilike da čujemo i pročitamo svakakve vesti ovih dana i naravno demanti tih vesti.

Kao ozbiljni i odgovorni ljudi koji žele dobro svom narodu i državi uključili smo se u praćenje stanja jer bez obzira na stavove nekih neodgovornih pojedinaca situacija je potencijalno ozbiljna.

Da li će migranti biti smešteni u Velikom Gradištu kako kažu neke informacije ostaje da vidimo, međutim ovo su činjenice. U razgovoru sa građanima na licu mesta a i pripadnicima policije saznali smo da je migranata sve više u ovim našim krajevima, da je najverovatnije otvorena nova ruta njihovog kretanja koja vodi uz granicu sa Rumunijom.

Naše lokalne vlasti umesto da se ozbiljno pozabave ovim problemom pokušavaju da ga stave pod tepih, da skrenu pažnju javnosti i ućutkaju sve koji na ovo ukazuju čak i podnošenjem krivičnih prijava za uznemiravanje javnosti, pa je tako jedan od članova grupe građana “Glas naroda” završio u policiji dajući iskaz pod ovom optužbom.

Jedna od osnovnih funkcija države je zaštitna funkcija, funkcija odbrane stanovništva – , poručuju članovi grupe građana “Glas naroda” iz Velikog Gradišta.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker