U POŽAREVAC ODRŽAN DRUGI PROTEST: preko 600 građana šetalo centralnim gradskim ulicama

U Požarevcu je u petak 1. februara od 18 časova održan drugi po redu protest „1 od pet miliona“.

Pred početak protesta pristunim građanima obratio se Hadži Nenad Maričić, glumac Narodnog pozorišta u Beogradu koji je rekao da narod protestima vraća demokratiju koju su nam uzeli i kako bi mogli da slobodno govorimo ono što mislimo.

„Dvadeset godina srećem iste ljude u Beogradu. Dvadeset godina se ljudi bore za dostojanstvenu i građansku Srbiju, ali još sto godina možemo da šetamo dok ne ustane cela Srbija. Zbog toga smo svi mi danas ovde, jer svi to znamo i zato što smo odlučili da ostanemo u svojoj zemlji, da nam deca ostanu u svojoj zemlji. Zato što svoju zemlju ne damo nikom.“ naglasio je Maričić i dodao „Trideset godina su stranke i političari imali vremena da stvore bolje društvo, a sada će kao u svim normalnim zemljama da slušaju volju naroda. Želim da sa ovog mesta poručim onima koji budu jednog dana došli na vlast, da se narod ne okuplja kako bi se oni sutra vozaili u crnim limuzinama pod rotacijom. Već kao što danas šetaju sa narodom po ulicama tako i sutra u tramvaje, u autobuse zajedno sa narodom.“

Preko 600 okupljenih građana je posle obraćanja prošetalo centralnim ulicama Požarevca uzvikivajući parole „Vučiću Lopove“, „Izađite napolje“, „Lopovi“ i druge.

Sledeći protestni skup zakazan je za petak 8. februar od 18 časova.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker