ZA NE POVEROVATI! Po prvi put u svojoj istoriji požarevačka bolnica dobila akreditaciju na period od pet godina

Opštoj bolnici Požarevac dodeljena je prva akreditacija na period od pet godina i jedna je od tri opšte bolnice u istočnoj Srbiji koja je dobila ovaj sertifikat.

Foto: Screenshot

Požarevačka bolnica prvi put je dobila akreditaciju i to na period od pet godina. Sertifikat je dobijen na osnovu prilagođenosti nacionalnim standardima. Akreditaciji je prethodila priprema i kroz ocenjivanje je pokazan visok nivo kvaliteta kako po bezbednost pacijenata, tako i po zaposlene.

Agencija već 15 godina akredituje zdravstvene ustanove primarnog, sekundarnog i tercijarnog nivoa u privatnom i državnom sektoru. Sprovodi se u nekoliko faza. U prvoj se ustanova sprema, prilagođava se zadatim standardima Agencije i odnose na sve postupke rada u zdravstvenoj ustanovi – klinički, neklinički i standardi kliničke podrške.

Opšta bolnica Požarevac je dobila preporuke za unapređivanje rada u narednom periodu. U ovom delu Srbije, osim požarevačke Bolnice, akreditaciju su dobile i opšte bolnice u Smederevu i Boru.

Akreditacija obuhvata samoprocenu od strane zdravstvene ustanove radi evaluacije nivoa njihove efikasnosti u odnosu na postavljene standarde. Spoljašnji tim za proveru, sastavljen od stručnjaka, vrši procenu rada zdravstvene ustanove. Proces akreditacije je koncipiran tako da obezbedi okvir koji će omogućiti zdravstvenim ustanovama da definišu i implementiraju potrebne promene i naprave prioritete za kontinuirano unapređenje sopstvenih usluga.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker