UGOVOR DODELJEN HRVATIMA: Počinje gradnja marine u Velikom Gradištu za potrebe gej hotela na Srebrnom jezeru

Na tenderu za izgradnju marine u Velikom Gradištu, koju je raspisalo Ministarstvo turizma i omladine Srbije, javila su se tri ponuđača.

Foto: Ministarstvo turizma/Tehnička specifikacija tendera/screenshot/M.V.

Posao izgradnje marine u Velikom Gradištu poveren je grupi ponuđača koju čine kompanije Aqua Mont Service iz Hrvatske, kao i Ehting iz Beograda i Geo-Projekt Sm iz Sremske Mitrovice. Vrednost ugovora je 285,6 miliona dinara.

U sklopu marine predviđeni su: čuvarska služba, uprava marine, klub marine, zatvoreni hangar za plovila i komercijalni sadržaji (prodavnica mešovite robe, servis i iznajmljivanje bicikala, prodaja ribolovačke opreme, prodaja nautičke opreme, banka, pošta, informativni pult turističke organizacije, prodaja suvenira….)

Kako je ranije najavljeno, marina u Velikom Gradištu imaće mogućnost prihvatanja i opsluživanja plovila od najmanjih (dužine manje od 6.5 metara) do plovila dužine 12.0 metara, na bokovima i do 20 metara.

Rok za realizaciju ugovora je 14 meseci od zaključenja ugovora.

– Lokacija koja je predviđena za faznu izgradnju marine nalazi se u zalivu koji je formiran nakon izvođenja uzvodne i nizvodne pregrade na rukavcu Dunava, u sklopu izvođenja radova na formiranju Srebrnog jezera – navodi se u tenderu koji je raspisalo Ministarstvo turizma i omladine.

Podsetimo, u februaru 2022. potpisan je sporazum o realizaciji prve faze projekta izgradnje marine u Velikom Gradištu, a uz aprilu je raspisana nabavka za infrastrukturno uređenje marine (postavljanje šipova i plutajućeg objekta) vredna više od 33 miliona dinara. Taj posao dobila je firma PIM Hidroinženjering doo iz Beograda.

Takođe, kako je istakao predsednik opštine Velikog Gradišta Dragan Milić, sa izgradnjom marine turistička ponuda Srebrnog jezera će dodatno da se unaprediti, a prednosti koje Dunav donosi potpuno iskoristiti, te da se može očekivati rast broja gostiju koji posećuju ovu destinaciju.

Marina će se nalaziti na Dunavu, u neposrednoj blizini Srebrnog jezera, a inače, kako je predsednik opštine Velikog Gradišta Dragan Milić najavio početkom 2020. godine, izgradnja marine u Velikom Gradištu je deo kompleksa novog hotela u naselju Beli Bagrem na Srebrnom jezeru koji treba da gradi investior iz Nemačke, i koji bi bio, kako smo već pisali, namenjen isključivo gej populaciji iz celog sveta.

(Tpknews.com/eKapija)

PROČITAJ I

3 Komentari

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker