“NISAM ODGOVORNA”: Vlasnica azila u Velikom Gradištu u kome je uginulo 108 životinja krivi članove udruženja (FOTO/VIDEO)

U prihvatilištu za životinje udruženja “P.U.Ž. – Pomoć ugroženim životinjama” u Velikom Gradištu, u utorak oko 13 sati, prijaviljeno je da je uginulo 108 pasa.

Predsednica udruženja “P.U.Ž. – Pomoć ugroženim životinjama” u Velikom Gradištu, Slađana Bogičić/Foto: Screenshot/RTS

Za sada još uvek nema zvaničnih informacija o uzrocima niti koliko je pasa uginulo u azilu udruženja “P.U.Ž- pomoć ugroženim životinjama” u Velikom Gradištu, ali se sumnja da su uginuli zbog nebrige.

Presednica udruženja Slađana Bogičić, negira brojku uginulih životinja koja je prijavljena, ali i svoju odgovornost, jer kako navodi, udruženje nema vlasnika ima samo članove.

– Za sada ne mogu da vam dam nikakve informacije, jer je to sada sve na policiji i tužilaštvu. Nisam odgovorna jer udruženje nema vlasnika ima samo članove. Ja sam samo za to, ja ne moram čak ni da dolazim svaki dan ovde. Po statutu, ima Statut, to je ustav jednog udruženja. Znači da su odgovorni svi članovi udruženja – , navela je Slađana Bogičić za RTS.

Slađana Bogičić je inače predsednica udruženja “P.U.Ž. – Pomoć ugroženim životinjama” iz Velikog Gradišta, koje je osnovano 2013. godine, i supruga direktora muzeja u Velikom Gradištu.

– Oni koji bolje poznaju Slađanu Bogičić, tvrde da ima problema sa mentalnim zdravljem. Sada bi stručnjaci trebali da odluče, hoće li ići u zatvor ili u psihijatrijsku ustanovu. Naravno, ukoliko dotična nije član sekte na vlasti. Ako jeste, proći će kao onaj Živanović, nekadašnji direktor Centra za socijalni rad u Velikom Gradištu, koji je pretukao suprugu, taštu i šuraka, a dobio je kućni pritvor bez nanogice. Drugim rečima, važno je samo narodu zamazati oči – kaže Slobodan, meštanin Velikog Gradišta.

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić kazao je za RTS da opština već godinama finansijski pomaže ovo udruženje i da su do sada imali dobru saradnju u zbrinjavanju pasa lutalica. Po saznanju o dešavanju u azilu pokrenuli su odgovarajuće mere.

– Ja sam odmah poslao našu Komunalnu inspekciju na teren, oni su utvrdili da tamo ima leševa pasa, naložili su im da se to skloni, da se zatrpa, kako to već zakon nalaže. Veterinarski inspektor je reagovao, izašao na lice mesta. Imam nezvanične informacije da je to od nebrige, od nehranjenja, nepojenja pasa, što je, zaista ja nemam reči ako je to tačno. Mislim da zaista nije primereno da se tako ljudi koji vole životinje ponašaju – , smatra Dragan Milić, predsednik Opštine Veliko Gradište.

Kako smo već nezvanično pisali, leševi jednog broja pasa bili su u podmaklom stanju raspadanja, a sumnja se da su uginuli od gladi. U Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu kažu da će o eventualnom pokretanju postupka doneti odluku kada dobiju potpune informacije od svih relevantnih institucija.

Iz PS u Velikom Gradištu navode za TPKNEWS da je policija odmah nakon prijave izašla na teren i obavila uviđaj. Izjave su uzete od Slađane Bogičić i radnika volontera Saše Dragucinovića, i sve je prosleđeno tužilaštvu.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Gospođa tvrdi da nije odgovorna, već su odgovorni svi članovi udruženja. Moje pitanje glasi: Da li su donacije EU, kao i pomoć opštine i građana, dobijali svi članovi udruženja ili je novac uzimala samo Slađana Bogičić? Nadam se da će policija ispitati koliku je pomoć to udruženje dobijalo i gde je trošen novac. Gde je i u kojoj količini kupovana hrana za pse? Da li su psi bili vakcinisani i čipovani? Jedino se na taj način može izvršiti kvalifikacija krivičnog dela, odnosno, da li je osim nebrige i uginuća 108 pasa, bilo i finansijske mahinacije. Ja sam danas preko Google preveo tekstove koje su objavili srpski mediji i prosledio medijima na nemačkom govornom području. Ako je EU davala donacije, red je i da ta ista EU zna, šta se dogodilo sa psima, čiji je “zaštitnik” bila Slađana Bogičević. Rasplet će se dogoditi, kada se u ovu priču uključe prava udruženja za zaštitu životinja, koja se nalaze u Nemačkoj i Austriji.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker