MINISTARKA OSTALA FRAPIRANA I ZATEČENA: Ko osniva nova poljoprivredna udruženja u Požarevcu?

Članovi Ujedinjenih udruženja poljoprivrednika Srbije zatražili su od ministarke poljoprivrede Jelene Tanasković da odgovori ko osniva poljoprivredna udruženja u Požarevcu, dan pre sastanka koji su oni imali u Vladi Srbije.

Foto: Ilustracija/Shutterstock

U jednom danu 77 novih udruženja, po matrici koja je već viđena u Srbiji i predstavlja operandus mudi donosilaca odluka, piše Danas.

Kako kažu, to su pitali ministarku poljoprivrede, koja je ostala frapirana i zatečena.

„Rekli smo da imamo informaciju da su osnivači udruženja mahom državni činovnici zaposleni u gradskim i opštinskim upravama, u odeljenjima za poljoprivredu, koji su na sastanak došli službenim vozilima opštinskih uprava, što je ministarku frapiralo. Ministarka je napomenula da ministarstvo poljoprivrede apsolutno nema veze sa tim, kao i da će o tome informisati premijerku. U jednom danu je formirano preko sto poljoprivrednih udruženja”, kažu za Danas u Inicijativi za opstanak poljoprivrednika Srbije.

Prema informacijama do kojih je došao Danas, u utorak, 6. juna u Požarevcu je održan sastanak na kome je izabrano rukovodstvo asocijacije svih tih novih poljoprivrednih udruženja.

„Mi smo saznali za taj sastanak i da se osnivaju udruženja poljpoprivrednika, koja treba da se udruže u asocijaciju i došli smo, da vidimo svojim očima. Tamo, na tom sastanku su bili predstavnici svih opština. Slikali smo i sastanak i vozila, parkirana na ulici. Neka narod vidi šta se dešava, pa nek odluči kome će da veruje. Sutradan smo to rekli i ministarki poljoprivrede, ona se čudila”, objašnjava za Danas Nedeljko Savić iz Udruženja poljoprivrednika Stig.

Kako kaže, u Požarevcu su viđena službena vozila a prema nekim informacijama, bilo je i vozilo Skupštine Srbije.

Takođe, spominje se nezvanično da je na tom sastanku rečeno da će svi koji se budu učlanjivali u ta udruženja biti privilegovani u isplati subvencija.

(Tpknews.com/Danas)

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker