KONKURENCIJA VRAČARAMA: Hoćete u manastir Tumane ili Nimnik da vam čitaju molitve protiv crne magije?! (FOTO)

Oglas da se organizuje odlazak iz Prokuplja u manastir Tumane kod Golupca i manastir Nimnik kod Velikog Gradišta 21. februara ove godine sa urednim brojem telefona za prijavu, ne bi bio čudan da u istom oglasu ne piše da će se čitati i molitve protiv crne magije, za udaju ili ženidbu…

Foto: Facebook/Wikipedia/Screenshot Direktno.rs

Cena jednodnevnog izleta je 2.390 dinara, a prijava je do polaska. Cena je napisana u sredini oglasa bez naznake da su to troškovi puta, pa se stiče utisak da se te pare daju za neku od molitvi. Ipak, ženski glas koji se javio na broj telefona u oglasu kaže da su to troškovi puta.

U prokupačkoj crkvi tvrde da je reč o zloupotrebi, jer ne postoji molitva za udaju ili ženidbu, a kamoli protiv magije.

– To neko sakuplja putnike, da bi organizovao put. U crkvi ne postoji molitva za udaju, ili protiv magije. Svako ko se iskreno pomoli svecu, može da očekuje izlečenje, i to u bilo kojoj crkvi ili manastiru. Ovo je samo zloupotreba imena manastira za lične koristi – rečeno nam je u prokupačkoj crkvi.

Foto: Screenshot Direktno.rs

Tragom ove priče, došli smo i do podataka da u okolini Kuršumlije postoji osoba koja se predstavlja kao neko ko “pomaže” ljudima u svakodnevnim problemima.

– Vozila sam jednu ženu i ona joj je rekla da je podigla tarifu na 2.000 dinara, jer su joj u manastiru rekli da od sada svoje usluge naplaćuje toliko, pošto ona navodno sarađuje sa njima. Sve je to sumnjivo, ali ljudi se hvataju za svaku slamku – kaže Prokupčanka koja nam je ispričala za “iscelitelja” iz okoline Kuršumlije.

Ono što je problem je da ne postoje jasne zakonske odredbe u ovim slučajevima, a kako svi beže od prijava, iz straha od tih obreda, sve ostaje na pričama.

(Tpknews.com/Direktno.rs)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker