KAZNE SU PAPRENE! U Velikom Gradištu besplatna akcija vakcinacije, sterilizacije i čipovanja vlasničkih pasa

Opština Velikog Gradišta organizuju akciju besplatne sterilizacije, odnosno kastracije, vakcinacije, čipovanje i pregleda vlasničkih pasa.

Predsednik opštine Velikog Gradišta Dragana Milić poziva građane da iskoriste ovakve besplatne tretmane za svoje kućne ljubimce, uz ocenu da je to odgovoran odnos i prema životinjama i prema samoj Opštini.

– Opština Veliko Gradište je izdvojila novčana sredstava u cilju finansiranja besplatne vakcinacije, čipovanja i sterilizacije odnosno, kastracije vlasničkih pasa jer na ovaj način želi da izađe u susret svim građanima da svoje kućne ljubimce drže na propisan način – kazao je našem Insajderu Miletu Sovi predsednik opštine Velikog Gradišta Dragana Milić.

Milić je precizirao da vlasnici pasa mogu zakazati veterinarski pregled u Veterinarskoj stanici „Veliko Gradište“, radi ostvarivanja prava na besplatnu uslugu vakcinacije, čipovanja i sterilizacije odnosno, kastracije pasa, a besplatni tretmani vlasničkih pasa mogu se zakazati na telefon 012/766-2278.

Inače, Članom 55. Zakona o dobrobiti životinja propisano je da je vlasnik, odnosno držalac pasa, dužan da spreči rađanje neželjenih kućnih ljubimaca odnosno, da je dužan da pravilnim držanjem i drugim merama i sredstvima spreči da kućni ljubimci ugroze ljude i okolinu.

Visina novčanih kazni za držanje pasa suprotno odredbama ovih Zakona iznosi do 50.000 dinara.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker