KRUZERI ĆE PRISTAJATI I U RAMU: Nova ulaganja u Velikom Gradištu za razvoj turizma

Ministarstvo turizma opredelilo je ukupno 23 miliona dinara za projekat postavljanja pristana u Ramu, kod Velikog Gradišta.

Foto: Promo

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da će projekat postavljanje pristana u Ramu, za koji je nadležno ministarstvo turizma opredelilo ukupno 23 miliona dinara, dodatno doprineti atraktivnosti ovog lokaliteta i omogućiti prilaz destinaciji sa Dunava.

Ministarka je istakla da opština Veliko Gradište ima značajne turističke potencijale koji mogu da privuku putnike ne samo iz regiona u kojem je već poznata, već i iz cele Evrope i udaljenih destinacija.

Kako je saopštilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija (MTTT), prilikom obilaska Ramske tvrđave, Srebrnog jezera i drugih lokaliteta na toj opštini sa predsednikom opštine Draganom Milićem i drugim predstavnicima lokalne samouprave, Matić je podsetila da je MTTT u periodu od 2015. do 2021. za projekte razvoja turizma u Velikom Gradištu ukupno opredelilo 179,6 miliona dinara.

“O tome koliko moramo da vodimo računa da nastavimo da podižemo ovu destinaciju govori i podatak da je čak i u pandemiji, prošle godine, ova opština imala značajan turistički priliv sa čak 800 hiljada turista”, navela je ministarka.

Ona je napomenula da je u planu kreiranje kulturno turističke rute koja će povezati Viminacijum, Ramsku i Golubačku tvrđavu, zbog čega je prioritetno brzo postavljanje pristana u Ramu.

Ministarka je takođe rekla da je ministarstvo do sada pomoglo izgradnju Basketbol kampa i Sportske hale na Srebrnom jezeru i istakla da je potrebno sređivanje i samog jezera.

“Ulaganjem u ovaj lokalitet podstičemo razvoj sportskog i nautičkog turizma, koji su među prioritetnim strateškim opredeljenjima. Za razvoj sportskog turizma značajno je i brdo Gorica pored Dunava, a treba uzeti u obzir i potencijale verskog turizma, budući da i manastir Nimnik privlači veliki broj vernika i drugih posetilaca kao spomenik kulture”, poručila je ministarka.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker