SMANJEN BROJ OBOLELIH: Od juna postepena normalizacija rada požarevačke bolnice van kovid sistema

U požarevačkoj kovid bolnici trenutno je na lečenju 40 pacijenata sa simptomima koronavirusa, svi hospitalizovani su iz Braničevskog okruga.

Kovid bolnica u Požarevcu/Foto: D.N.

Kako je saopšteno iz ove ustanove, u proteklom periodu evidentno je smanjenje broja obolelih i hospitalizovanih.

Hospitalizovani su uglavnom starija populacija i svi su nevakcinisani, dok klinička slika hospitalizovanih kreće se od srednje ka teškoj, ali je zato više od polovine njih i dalje na kiseoniku.

Na respiratoru je pet pacijenata, dvoje intubiranih i troje na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Kod jednog zdravstvenog radnika potvrđena je infekcija koronavirusom i on je dobrog opšteg stanja.

Iz ove ustanove apeluju na građane da se vakcinišu u što većem broju, jer je vakcina dala veliki doprinos poboljšanju epidemiološke situacije. Klinička praksa je pokazala da vakcinisani građani retko završe na bolničkom lečenju i lakše podnose bolest.

U zelenoj zoni smešten je 181 pacijent. Očekuje se postepena normalizacija rada van kovid sistema. Od juna će se otpočeti sa izdavanjem termina za specijalističke preglede, doduše, u ograničenom broju, sve dok u crvenoj zoni ima pacijenata.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker