KAKO JE BUKNULA ZARAZA U KUČEVU: Želja za vlašću dozvolila je opakoj zarazi da prevlada

Korona “divlja” u Kučevu, broj pozitivnih na ovaj virus trenutno je 27, u kućnoj samoizolaciji nalazi se više od 30 ljudi, a zbog naglog porasta broja inficiranih, kučevčki Dom zdravlja ušlao je u kovid sistem.

Svi su sa sličnim simptomima i u iščekivanju dijagnoze, jedni drugima prepričavaju tegobe i kroz šta prolaze. Sve priče uglavnom su slične. Jedino, nikome nije jasno kako je opština Kučevo odjednom postala žarište korona virusa.

A sve je krenulo nedelju dana nakon održanih lokalnih izbora, kada je došlo do sukoba dve struje naprednjaka, jedne koju predvodi tehnički predsednik opštine Vladimir Stojanović i druge koju predvodi predsednik OO SNS opštine Kučevo, Novica Janošević.

Nakon 21. juna i održavanja lokalnih izbora u mnogim Javnim preduzećima i ustanovama, kao i opštinskoj upravi, usledili su pritisci na buduće odbornike da podrže Vladimira Stojanovića za predsednika opštine Kučevo. Tako da, u pokušaju da se nekako domogne vlastodržačke pozicije, Vladimir Stojanović je počeo da deli otkaze svakom ko nije hteo da mu se pokloni.

Stojanović je izdelio otkaze pojedinim ljudima koji su bili ključni u borbi tokom pandemije sa opakom zarazom. Ujedno, izbacio je iz opštinskog Kriznog štaba i Novicu Janoševića i Slavišu Marijokoća koji su donekle i držali celu situaciju pod kontrolom, jer dok su oni držali pod kontrolom epidemiološku situaciju, u opštini Kučevo nije bio registrovan ni jedan slučaj zaraze virusom COVID-19.

Međutim, Stojanovićeva želja da se domogne vlastodržačke pozicije, dovela je do toga, da se zapostave sve epidemiološke mere, i da se dozvoli opakoj zarazi da prevlada u ovoj maloj i nerazvijenoj opštini.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker