POSLE SKORO DVA MESECA: Ukinuta vanredna situacija u opštini Veliko Gradište

Nakon skoro dva meseca od uvođenja, vanredna situacija u opštini Veliko Gradište je ukinuta jer je, kako je rekao predsednik i komandant Štaba za vanredne situacije Dragan Milić, epidemiološka situacija u ovoj opštini stabilnija.

Foto: M.V.

Ipak, ranije donete mere za sprečavanje širenja virusa korona, poput nošenja maski u zatvorenom i otvorenom prostoru i održavanja distance, ostaju na snazi.

Vanredna situacija na teritoriji opštine Veliko Gradište uvedena je 25. novembra prošle godine zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Na osnovu izveštaja Doma zdravlja, koji je ocenio da je situacija sa virusom korona na teritoriji opštine Veliko Gradište stabilna, vanredna situacija je ukinuta.

– Prošlo je skoro dva meseca od uvođenja vanredne situacije i na osnovu svakodnevnog praćenja rezultata, nadležna institucija, Dom zdravlja Veliko Gradište, predložilo je da vanredna situacija danas prestane da važi – kazao je komandant Štaba za vanredne situacije Dragan Milić, uz konstataciju da sada postoji mogućnost da se redovnim angažovanjem opštinskih službi sprovedu neophodne epidemiološke mere.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker