RUSKI SPAS U ZADNJI ČAS! Palmira odbranjena, Tupovljevi spalili džihadiste u Palmiri! (VIDEO)

Izveštavanja da su džihadisti IS gotovo zauzeli Palmiru pokazala su se kao netačna. Borci IS jesu sa severozapada upali u grad, a pripadnici sirijske vojske su krenuli da se povlače.

Džihadisti Islamske države povukli su se u zoru iz sirijskog grada Palmire posle snažnih ruskih vazdušnih udara, samo nekoliko sati nakon što su ponovo ušli u taj drevni grad odakle su proterani pre devet meseci, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

https://twitter.com/WarfareWW/status/807694799642001408

Ono što je očigledno zbunilo čitavo javnost jeste da je povlačenje bilo taktičko, na 7 km od Palmire, a onda je krenuo strahovit kontranapad i masakr džihadista Islamske države.

U pomoć sirijskoj vojski stigli su i ruski strateški bomabrderi Tupovljev koji su spalili područja na kojim su se našli džihadisti IS.

Sirijska vojska je u kontranapadu uspela da povrati i severni distrik Al Almarija koji su u toku dana izgubili, kao i naftna polja Al Maher gde je oko 10 terorista ubijeno.

U kontrapadu, SAA je povratila i desetak važnih pozicija na obodima Palmire.

https://twitter.com/maytham956/status/807681137648795648

Prema poslednjim infrormacijama, ruska vojska je u kontranapadu upotrebila 20 helikoptera, šest lovaca i bombarderi Tu-95 i Tu-22.

https://twitter.com/WarfareWW/status/807619264484085760

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker