STRAH OD KORONE: Gastarbajteri nisu, ali zato će Gradištancima Beograđani doći glave!

Broj obolelih od korona virusa u Beogradu raste, tako da je sada sa ukupno 352 zaraženih, najveće žarište epidemije u Srbiji, i zbog ovoga, Veliko Gradište postalo je rizično područje da, u narednom periodu postane najveće žarište epidemije u Srbiji posle Beograda.

Zoran Vasiljević iz Topolovnika svoje vreme u samoizolaciji provodi u svojoj bašti

Svi smo svedoci da su predsednik Srbije, nadležni i društvo optužili povratnike iz inostranstva da su doneli virus u zemlju.

Zbog izjave predsednika Srbije da ni četvrtinu problema ne bismo imali da nije napravio grešku što je srpskim državljanima dopušteno da uđu u svoju zemlju, ali i zbog toga što društvo prebacuje krivicu za korona virus na njih, povratnici iz Braničevskog okruga kažu da su razočarani takvom osudom i atmosferom.

Zoran Vasiljević iz Topolovnika kod Velikog Gradišta, 10. marta doputovao je iz Trsta, i on nakon ulaska u državu kako se od njega zahtevalo, provodi svoje dane u samoizolaciji. Kako kaže, vratio se zbog svoje porodice jer su ga uplašile izjave predsednika o stanju u kojem se nalazi Srbija, ali je i razočaran kako nadležni govore o ljudima koji se vraćaju u svoju zemlju.

– Zar to nije sramota da neko kaže da se čovek ne vrati u svoju zemlju, pa to nijedan predsednik nije izjavio. Kako da se ne vratim kad su mi žena i dete ovde. Prvo plaši narod kako će biti haosa, a posle toga priča da se ne vraćamo, ja stvarno ne razumem. Uplašio me je izjavama onda sam se ja uplašio za svoju porodicu zbog nedosatka maski, dezinfekcionih sredstva, zbog svih nedostataka, vratio sam se da budem pored svoje porodice – navodi Vasiljević.

Naime, velikom broju tih povratnika iz inostranstva istekao je, ili je pred istekom, zakonski rok obaveze samoizolacije kako se od njih zahtevalo prilikom ulaska u Srbiju, i, sem izdvojenog slučaja obolele S.S. (44) iz Češljeve Bare, niko drugi nije do sada oboleo od virusa korone.

Kako kažu, meštani Velikog Gradišta, izuzev pojedinaca, svi naši ljudi iz ovog kraja koji su se nakon izbijanja pandemije vratili iz inostranstva da budu sa svojim porodicama u Srbiji, ispoštovali su mere samoizolacije, što se može i videti, s obzirom da je mnogima već istekla ta zakonska obaveza i nema drugih zabeleženih slučajeva zaraze koronavirusa.

Međutim, dok je kod Gradištanaca rešena dilema predsednikovog i mišljenja društva da su povratnici iz inostranstva glavni krivci za zarazu koronavirusa u Srbiji, s druge strane kod meštana Velikog Gradišta strah ne jenjava, zbog velikog broja Beograđana koji su u poslednjih nedelju dana u velikom broju došli u svojim vikendicama na Srebrnom jezeru, i koji se, s obzirom da dolaze iz grada gde je najveće žarište epidemije koronavirusa u Srbiji, slobodno šetaju, kako na samom Srebrnom jezeru tako, i u Velikom Gradištu.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Šta su dolazili koj ku**c???!
    Kad je bilo najteže, otišli su u beli svet jer im je ovde bilo loše, a imali su od čega da žive, nego ih je mrzelo da rade.
    E sad kad je počela pandemija, sad svi beži nazad u Srbiju.
    Tamo si se razboleo – tamo se leči. Što se sada vraćaš ako si pobegao odavde?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker