SKANDAL U BEČKOJ ŠKOLI ZBOG UŽIČKOG KOLA: Profesor pljunuo učenika, pa mladić nasrnuo na njega (VIDEO)

Austriju je ovih dana šokirao snimak iz Više tehničke škole u bečkom Otakringu kada se nastavnik sukobio sa učenikom i pljunuo ga, pošto je on nasred časa sa još nekoliko đaka pustio Užičko kolo, izašao pred tablu i igrao oko profesora.

Screenshot

Incident se dogodio 2. aprila, a okončan je skandalom koji se dogodio kada je nastavnik pljunuo učenika. Naime, on je sa još nekoliko đaka ali i samostalno puštao srpsko kolo, motao cigaretu nasred časa i na slične načine provocirao nastavno osoblje. Ovaj događaj je sada glavna je tema u Austriji.

Naime, nastavnik i učenik su se prvo verbalno sukobili kada je tinejdžeru naređeno da napusti učionicu. Učenik ga nije poslušao, a u raspravu su se “agresivno navijački” uključili i ostali đaci.

Stvar je eksalirala kada je profesor pljunuo učenika posle čega ovaj nasrće na njega, a snimak se prekida.

Škola je najpre odlučila da da otkaz nastavniku, a samo istraži ponašanje učenika, ali onda je cela priča dobila neočekivani nastavak na društvenim mrežama, kada se na Fejsbuku se pokrenula peticija za smenu čitavog rukovodstva škole, a ne samo nastavnika.

Za samo nekoliko dana u grupi je prikupljeno više od 10.000 potpisa i komentara pod sloganom „Mi zahtevamo: Ostavka Uprave HTL Ottakringa“.

U Fejsbuk grupi tvrde da su dobili nove optužujuće izjave dvojice đaka na račun drugih profesora. Kako đaci tvrde, nastavnik iz videa je bio nepopulran u čitavoj školi, te su ih i drugi nastavnici podstrekivali da se nad njim iživljavaju.

Ovim povodom uzburkala se i politička scena Austrije. Pored Slobodarske partije Austrije (FPÖ)koja je za incident okrivila socijaldemokrate (SPÖ) i Stranku zelenih, u čijoj nadležnosti je obrazovanje u Beču, u međuvremenu su se oglasili i iz nacionalnog saveta (OVP), (BZO-Vien) ibečkog kluba NEOS.

Većina je stala na stranu nastavnika, optužujući decu za neprimereno i skandalozno ponašanje, ponudili su mu i odbranu vrhunskog advokata, ali i postavili prioriteno pitanje „kuda ide bečka obrazovna politika“. Direktor HTL Ottakring Johannes Bachmair za „Heute“ je izjavio da je „nastavnik očigledno prešao granicu koju nije trebalo da pređe“.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker