NE POSTOJI LEK NI TERAPIJA: Nadležni nas lažu, obmanjuju i prikrivaju tačan broj obolelih od korone u Srbiji

U Republici Srbiji je do 20:00 časova 14. marta 2020. godine registrovano ukupno 46 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 8:00 časova, 15. marta 2020. godine nije bilo uzoraka za testiranje.

Foto: Fonet

U Opštoj bolnici u Požarevcu u petak je hospitalizovana žena iz Češljeve Bare, opština Veliko Gradište, koja se vratila iz Austrije, a zaražena je virusom korona. Njeno stanje trenutno je stabilno i redovno se prati, i ovo je prvi registrovani slučaj zaraze od virusa korona u Braničevskom okrugu.

PACIJENT 1

Kao što i sami znamo, a i mnogi građani Srbije su svedoci da je Italija u karantinu jer nije shvatila koliko je situacija ozbiljna. Nadležni u Srbiji kažu da razloga za brigu nema, ali takav zaključak je donet jer su i sami svesni da zdravstvo u Srbiji, ukoliko dođe do masovne zaraze virusom, nije u stanju, a nema ni sa čime da se bori protiv korone.

Da je korona virus opasan samo za stare i bolesne ljude je laž koju su nadležni u Srbiji servirali građanima. Bolnice u Italiji su pune mladih ljudi, sportista, a virus ne zaobilazi ni decu. Pacijent 1 – kako se naziva prvi oboleli čovek u italiji, ima 38 godina, fudbaler i maratonac, jak zdrav. Prvih 15 dana nije imao skoro nikakvih simptoma sem mali bol u grlu i kašljucanje. U tom periodu zarazio je oko sebe stotine ljudi koji su zarazili njihove bližnje. Posle 15 dana zdravstveno stanje se pogoršalo u roku od 24 sata sa previsokom temperaturom i završio je hitno na reanimaciji, intubacija i borba za život. Tek su nakon 3 nedelje njegova pluća počela samostalno da pumpaju kiseonik. Preživeo je zahvaljujući samo tome što je bio zdrav i jak pre toga.

Nakon što se njegovo stanje stabilisalo, skinuta mu je intubacija ali je još uvek na intenzivnoj nezi.

NE POSTOJI LEK NI TERAPIJA

Protiv korona virusa još uvek ne postoji lek ni terapija, nije tačno da je “obična prehlada”. Sve bolnice u pogođenim zonama u Italiji su pred kolapsom jer nema više ni mesta u intenzivnoj nezi ni na reanimaciji. Nema više radnika, lekara i ostalog osoblja, svi rade po tri smene, padaju u nesvest od nemoći, pozvani su svi lekari iz penzije i studenti medicine da pomažu, prave se šatori ispred bolnica da bi negde smestili obolele, tržni centrovi se pretvaraju u privremene bolnice, lekari i animatori su prinuđeni da prihvataju bolesnike po godištu jer nema više mesta za sve! Ako imaš 50 godina i više, vraćaju te kući jer prihvataju samo pacijente kojima mogu da spasu više godina života.

Ovde nije u pitanju panika kako trenutnu situaciju u Srbiji predstavljaju nadležni, već o ozbiljnom virusu o kome niko još ništa nezna. Pacijenti se dele na dve grupe: zaraženi i oboleli. Zaraženi su oni koji imaju Sars Cov – 02, i oni mogu da budu bez simptoma i da samo prenose virus ostalima, a oboleli su oni od Covid – 19 od kojih 20% završava na intubaciji. Procenat smrtnosti se povećao sa 2% na 17%.

Virus se zadržava na svim površinama i materijalima garderobe i prenosi se I do 2 – 4 metara udaljenosti, prema tome dovoljno je da pipnes klupu, kvaku, vrata, korpu u samoposluzi ili bilo šta što je pipnuo neko ko je zaražen, i da posle toga pipnes nos, usta il oči, dobio si virus. Najviše se zadržava na glatkim površinama.

Bolest je bifazna. Prva faza je ili bez simptoma ili blagi simptomi, druga faza strmoglavo pogoršanje u roku od 24-48 sati gde pluća mogu potpuno da budu pokrivena virusom i nemogućnost disanja.

Italija je završila u karantinu jer je bilo dosta onih “pametnih” i “ne paničara” koji su u javnost izneli niz pogrešnih informacija. Zato treba da se urazumimo a ne da budemo previše pametni i hrabri, jer ovaj virus ,ne bira godine.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Ovaj komentar sam dobio na mobilni navodno prijateljica mog prijatelja koja radi u Italiji poslala mu da ga upozori o pravom stanju u Italiji a koje se navodno krije od nas.
    Nije ovo sve ima i nastavak price o hapsenjima ,zatvaranju i vojsci na ulici
    Sada vidim da je i ovo vid propagande.
    Ovakve gluposti treba zaobilaziti.
    Moguce je da se nesto od ovoga i dogodi pa ce nam rece niste slusali kad smo vam pricali .

    Jedini pravi lek za ovu situaciju je slusati savete lekara i postupati po preporukama nadleznih drzavnih organa.
    Napomena : nisam simpatizer SNS

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker