STIŽE ZAHLAĐENJE: U ponedeljak susnežica i sneg uz košavu u Braničevskom okrugu

Na severu Srbije danas je bilo sunčano, dok u ostalim predelima promenljivo oblačno vreme, ponegde je padala slaba kiša, a na planinama slab sneg.

Tokom vikenda hladnije, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a u ujutarnjim časovima biće uslova i za slab mraz. Maksimalna temperatura u subotu od 6 do 10 stepini, dok će još hladnije biti u nedelju. U nedelju posle podne i uveče u južnim, a u ponedeljak i u ostalim predelima Srbije naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom.

Maksimalna temperatura u ponedeljak od 1 do 6 stepena. U utorak u svim predelima oblačno i malo toplije sa kišom. Početkom sledeće sedmice u košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni jugoistočni vetar.

U Braničevskom okrugu tokom vikenda uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Maksimalna temperatura u subotu do 9 stepeni, a u nedelju do 5 stepena. U ponedeljak oblačno i veoma hladno sa slabom kišom, a biće uslova za susnežicu i slab sneg. U utorak oblačno i malo toplije sa kišom. Početkom sledeće sedmice duvaće jaka i olujna košava.

Biometeorološke prilike će imati relativno nepovolјan uticaj na hronične bolesnike. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Preporuka za adekvatno odevanje je aktuelna zbog nižih minimalnih temperatura. Mogući su glavobolјa, nervoza i bolovi u mišićima.Neophodna je dodatna opreznost u saobraćaju.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker