NEODGOVORNOST LOKALNE ADMINISTRACIJE: Monopolski položaj “Kopernikusa” u Velikom Gradištu, ali loša usluga

Kablovski distributer „Kopernikus“ koji svojom mrežom pokriva najveći deo teritorije opšine Velikog Gradišta, iako ostvaruje monopolski položaj, ne može da se pohvali i kvalitetom usluga, koje po najvišim cenama naplaćuje sugrađanima.

Prenos meča Đokovica / Foto: Screenshot facebook

Zbog toga su sve češće pritužbe na njihov rad, a sve su veći broj Gradištanaca, koji žaleći se na usluge interneta i kablovske televizije „Kopernikusa“, najavljuju da će im otkazati ugovor.

– Ne znam koliko vremenske prilike mogu da naprave problema poljoprivrednicima, ali znam da onaj ko u Gradištu gleda kablovsku televiziju preko „Kopernikusa“, mora da prati meteorološku situaciju i nada se da neće biti pljuskova ili velikih vrućina. To je strašno. Ovo traje od pre pvog maja. Kad smo prijavili kažu moraju da podele resivere na jezeru pa onda da prebace sa zimskog na letnji režim rada. Što god da im to znači mene baš nešto briga. Sada trenutno prenose meč Đokovica koji ne mogu da gledam. Kopernikus inače dobro naplaćuje svoje usluge. Ako ovo potraje moraćemo da pokrenemo peticiju i da nađemo drugog operatera. Čujem i ostale korisnike da su na ivici živaca – kaže jedna od nezadovoljnih sugrađanki.

GRAĐANI TVRDE DA JE I SA INTERNETOM ISTO

– Ne znam koliko puta su samo ove godine „intervenisali“ zbog raznoraznih kvarova i prekida. Jedva čekam da mi istekne ugovor i da ih se otarasim. Već tragam za drugom opcijom, sigurna sam da gore od ovoga ne može – navodi naša sagovornica.

Povlašćeni položaj koji im je omogućila opštinska vlast na čelu sa aktuelnim predsednikom Draganom Milićem, kablovski distibuter „Kopernikus“ očigledno nije uticao na to da se bar potrude da usluga kvalitetom odgovara ceni, koja samo za osnovni paket iznosi 1.400 dinara. Prihod im u prethodnim godinama nije umanjen ni za novac od taksi i naknada koje nisu stigle do opštinske kase, pošto je „Kopernikus“ svoju mrežu „razgranao“ bez glavnog projekta, bez građevinske dozvole za izvođenje radova i koristeći već postojeću javnu infrastrukturu, često i bez ikakvih saglasnosti i dozvola nadležnih.

Tako postavljena infratsruktura i neodgovornost lokalne administracije idu u prilog samo vlasniku ovog preduzeća, koji je ovakvim poslovanjem, samo u Gradištu, za sve ove godine, mogao da „zaradi“ nekoliko stotina miliona dinara.

M. Lalić

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker