OGLASIO SE VULIN: MUP nije dozvolio šetnju učesnika Evroprajda, pederi su samo “sprovedeni” do mesta koncerta

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Aleksandar Vulin izjavio je večeras da MUP nije dozvolio Evroprajd šetnju u Beogradu, već su kako je saopštio, učesnici manifestacije “sprovedeni” do mesta koncerta.

Aleksandar Vulin/Foto: S. I.

“MUP nije dozvolilo šetnju učesnika Evroprajda 2022 Bulevarom kralja Aleksandra, već su pripadnici MUP-a sproveli učesnike ove manifestacije od Ustavnog suda kroz Tašmajdanski park do mesta održavanja koncerta”, rekao je Vulin, a preneo njegov kabinet.

Upravni sud odbio je tužbu zbog zabrane šetnje, a organizatori Evroprajda u Beogradu ipak su najavili okupljanje pripadnika i simpatizera LGBT+ zajednice kod Ustavnog suda i više hiljada njih potom su kroz Tašmajdanski park sa zastavama duginih boja otišli do mesta na kojem će biti održan koncert.

Organizatori su ranije saopštili da je pogrešno protumačeno saopštenje MUP-a u kojem se navodi da su šetnje zabranjene i da je policija odobrila alternativnu maršutu u okviru Evroprajda.

Učesnici Evroprajda po novom planu trebalo je da od Ustavnog suda prošetaju do stadiona na Tašmajdanu, ali ih je policija umesto po Bulevaru kralja Aleksandra sprovela kroz Tašmajdanski park.

Šetnja u okviru ovogodišnjeg Evroprajda održana je danas u Beogradu.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Da li on to laže sam sebe?. Pederi na vlasti dozvolili, belosvetskim pederima l lezbejkama da šetaju kako bi i dalje ostali na vlasti. A ti narode i dalje ćuti i trpi. Tek će sad da te natežu.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker