DEPONIJA GORI VEĆ DVA DANA: Proglašena vanredna situacija u Požarevcu

Štab za vanredne situacije Požarevca proglasio je večeras vanrednu situaciju na delu teritorije – gradska deponija “Jeremijino polje”, u cilju sanacije požara koja je na njoj izbio u subotu ujutru.

Foto Twitter

– Vanredna situacija proglašava se usled izbijanja požara, na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije na sanaciji požara, u cilju preduzimanja hitnih i opertivnih mera na gašenju požara i preduzimanju drugih neophodnih mera – navedeno je u saopštenju Štaba.

U njemu se napominje da se vanredna situacija proglašava jer je za sanaciju požara neophodno angažovati dodatne snage i sredstva, angažovanje svih neophodnih privrednih subjekata, a radi obezbeđivanja mehanizacije i potrebnih tehničkih sredstava, uz pojačan režim rada.

Podsetimo, na gradskoj deponiji „Jeremijino polje“, u Požarevcu u petak uveče izbio je požar, koji je tek u večernjim satima u subotu lokalizovan ali još uvek nije ugašen.

Na gašenju požara angažovane su sve komunalne službe. Prema našim informacijama, do incidenta je došlo u petak uveče kada se zapalilo smeće.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker