TREĆI PUT: Gradska deponija u Požarevcu ponovo gori! (VIDEO)

Povodom trećeg po redu požara na nesanitarnoj deponiji “Jermijino polje”, Pokret slobodnih građana i RIIS ISTOK zahtevaju da se građanima hitno obrate gradski čelnici i daju odgovore na pitanja, piše u njihovom zajedničkom saopštenju koje prenosimo u celosti.

Foto: Screenshot

– Nakon što su nam se zabrinuti građani javili i poslali fotografije gustog dima koji se sa deponije “Jeremijino polje” usled jakog vetra širi u svim pravcima i ka svim delovima grada, krajnje je vreme da gradska vlast udostoji svoje građane i odgovori na pitanja:

  1. Šta se čini da se mogućnost pojave požara sa deponije “Jeremijino polje” eliminiše? Da li postoje preventivne mere koje se sprovode kako bi se smanjila opasnost od pojave požara? Pri tome, ne mislimo na portira koji je angažovan, već na hidratantsku mrežu i tehnologije koji se koriste pri odgovornim upravljanjem deponijama.
  2. Zbog čega nadležni ne informišu blagovremeno građane o požaru i o opasnostima koje ovakav ekološki akcident predstavlja po zdravlje sugrađana?
  3. Da li su učestali požari na deponiji “Jeremijino polje” očigledna nesposobnost da se upravlja deponijom ili izgovor da se ubrzano izgradi Regionalna deponija na teritoriji atara sela Kličevac; uprkos tome što se meštani pet okolnih sela protive jer izgradnja deponije ne ispunjava ni jedan od tehničko tehnoloških uslova koji zahteva jedan takav projekat?
  4. Da li je postavljena i puštena u rad automatska stanica za merenje kvaliteta vazduha u Požarevcu?

U interesu građana je da znaju koje napore nadležni čine da se predupredi ekološka katastrofa kao što je požar na deponiji, ali već treći put izostaje blagovremeno informisanje o pojavi požara na deponiji, kao i o tome kako se građani trebaju ponašati i zaštititi svoje zdravlje, s obzirom da gusti dim ugrožava zdravlje građana Požarevca i okolnih mesta – piše u saopštenju.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker