S TAMAROM U AKCIJI U CAREVCU: Renovirana kuća četvoročlane porodice Atanacković iz Carevca (VIDEO)

U trećoj epizodi petog serijala “S Tamarom u akciji” gledaoci su pratili renoviranje doma četvoročlane porodice Atanacković iz sela Carevca kod Velikog Gradišta.

Foto: Screenshot youtube

Ovo je već druga Tamarina akcija u opštini Velikog Gradišta, a ekipi su u plemenitoj nameri da pomogne četvoročlanoj porodici priskočile u pomoć komšije i majstori iz sela kao i lokalna samouprava kako bi se Atanackovići na vreme uselili u novi dom.

Aca (44) i Verica (48) Atanacković sa dvoje dece, u staroj porodičnoj kući sa podovima od blata. Nemaju kanalizaciju ali su napravili funkcionalnu kuhinju i kupatilo u kome mogu da se kupaju. Oboje supružnika su imali veoma težak život, najčešće su radili veoma naporne fizičke poslove. Sada zajedno rade kao profesionalne drvoseče – imaju svoj traktor i motorne testere.

Oboje su već bili u braku pre sadašnje zajednice, Verica ima dvoje odrasle dece koja više ne žive sa njom. Zajednička deca, Andrijana (13) i sin Andra (10) su samostalni, naučili su da se sami brinu o svojim potrebama kad dođu iz škole jer su u toku sezone roditelji prinuđeni da bukvalno rade po ceo dan.

Prvi izazov za Tamarinu ekipu u ovoj akciji bio je efikasno iseljenje Atanackovića kako bi majstori mogli da rade sve planirano na kući i u dvorištu – domaćin je imao neverovatno mnogo stvari koje je skupljao tokom godina i koje nije bilo moguće prikupiti za kratko vreme. Potom, vremenski uslovi nisu baš išli na ruku Tamarinim majstorima. Zato je itekako dragoceno bilo što su u pomoć priskočile – sve komšije iz sela! Marko Ivanović je iskopao svojom kombinirkom rupu za septičku jamu. On je pomagao Tamari i u prethodnoj TV sezoni, kada je ekipa “S Tamarom u akciji” bila na istoj opštini, ali u selu Topolovnik. Takođe, još jedan Topolovčanin je došao da uradi oluke: dragi Voja sa njegovim sinom. Tako je, opet zahvaljujući solidarnosti i zajedničkom radu – i porodica Atanacković iz sela Carevac kod Velikog Gradišta na vreme dobila novi dom.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker