PSG I RIIS: Kazniti gradonačelnika Požarevca zbog otimanja legata u Ljubičevu

Regionalna inicijativa Istočne Srbije (RIIS) i Pokret slobodnih građana (PSG) ocenili su da gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović mora da podnese političku odgovornost zajedno sa članovima komisije koja je na licitaciji ponudila zemlju Legata Kneza Miloša u tom gradu.

Saša Pavlović/Screenshot

Te političke opcije su u saopštenju dodale da se gradonalnik Požarevca Ministarstvu poljoprivredei sam žalio na odluku koju je lično potpisao, nakon što se „otkrilo“ da je JP „Ljubičevo“ ostalo bez zemlje koju je decenijama koristilo.

Parcele iz legata kneza Miloša Obrenovića su do 2018. godine bile izuzete iz licitacija na osnovu akta Ministarstva poljoprivrede, ali su se pojavile u pregledu javnih nabavki iz 2019. godine, a zatim i u dokumentu iz 2020. godine kada su ponuđene u zakup na 15 godina.

„S obzirom da je prošlo više od 30 dana od kako su uložene žalbe, očekujemo da je pozitivno rešenje Uprave za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede već na gradonačelnikovom stolu, i zahtevamo da se o tome obavesti javnost“, navodi se u saopštenju.

Regionalna inicijativa Istočne Srbije i PSG pitali su ko će da obešteti ponuđača i pobednika na ovoj licitaciji Sašu Filipovića, koji je odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini grada Požarevca.

„Ili je možda sve ovo bio pokušaj da se Filipoviću dodeli ova zemlja, pa je javnost uticala da se postupak obustavi? Građani moraju znati da li neodgovorno upravljanje javnom svojinom povlači materijalne konsekvence, kako se slični slučajevi ne bi ponavljali“, zaključuje se u saopštenju.

Jedan komentar

  1. Proverite to dobro još jedanput, postoji mogućnost da je to gradonačelnikova dedovina pa sad on raspolaže sa istom kako se njemu ćevne?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker