VOLONTERSKI BEZ NAKNADE: “Čisto iz ljubavi” kučevački napredni kartel opet ojadio budžet za milionče! (FOTO)

Kompanija “Lidl” je u opštini Kučevo sprovela akciju uklanjanja otpada iz prirode pod nazivom „Čisto iz ljubavi“ sa ciljem podizanja svesti o važnosti brige o životnoj sredini. Akcija je sprovedena u maju mesecu, gde je prikupljeno 300 džakova zapremine 160 litara plastičnog otpada.

Screenshot

Akciju poteklu od komapnije “Lidl”, na teritoriji opštine Kučevo sproveli su članovi Udruženje građana “Entuzijasti Kučeva”, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave uz učešće srednjoškolaca i njihovih profesora, zaposlenih JKP “Kučevo”, volontera i građana.

Kriterijum po kojema je “Lidl Srbija” vodio računa pri odabiru organizacija bili su ravnomerna geografska rasprostranjenost odabranih organizacija, a ključna stavka jeste predloženi način sortiranja i zbrinjavanja prikupljenog otpada. “Lidl” je finansirao kupovinu opreme za čišćenje, rukavice, kese i alatke, troškove transporta, troškove zbrinjavanja otpada, okrepljenje, kupovinu majica i reklamnog materijala.

Rukovodstvo opštine Kučevo je u ovoj ekološkoj akciji ponovo iskoristilo priliku za ličnu promociju. Akciju je predvodila zamenica predsednika opštine Nevena Jovanović Trailovič uz podršku Mirka Petrovića – Žapca, “doživotnog” predsednika Udruženja građana “Entuzijasti Kučeva” koji obavlja i funkciju predsednika MZ Kučevo inače je bivši demokrata i zaposlen na državnim jaslama Doma za stara i iznemogla lica u Kučevu.

Screenshot

Građani ove opštine su već oguglali na samohvalisanje lokalnih funkcionera i to za njih ne predstavlja problem ali je problem što je opština iz budžeta odvojila dodatnih milon dinara (objavljeno u “Sl. Glasniku” 9/24 Opštine Kučevo) iako je “Lidl” finansirao kompletan projekat. Postavlja se logično pitanje gde je završio novac budžetskih korisnika u visini od million dinara kad se zna da su srednjoškolci i njihovi profesori, zaposleni u JKP “Kučevo”, i ostali građani uzeli svoje ućešće volonterski odnosno na dobrovoljnoj bazi bez naknade. Da li je po sredi nova izrežirana pljačka opštinskog budžeta?

Screenshot

Plastika je prikupljena i odneta na reciklažu, a da su druge vrste komunalnog otpada, iako to nije bilo planirano, ostale u šumi. Ako sve ovo znamo, da li je ova ekološka akcija bila uspešna ili ne, neka procne sami građani opštine Kučevo? Da li je sve ovo stvarno “Čisto iz ljubavi” “Entuzijasta Kučeva” i njima bliskim udruženjima ili je u pitanju samo puki lični interes pitanje je za sve nas?

Građani opštine Kučevo svakim danom su sve više uskraćeni za informacije na koji način se troši budžetski novac. Koliko su organi javne uprave u Kučevu potrošili budžetskog novca za finansiranje različitih nevladinih i neprofitnih organizacija, pojedinaca, političkih partija i privrednih subjekata bliskih naprednjačkoj vlasti, podaci su koji nisu dostupni građanima u meri u kojoj bi trebali biti.

(Tpknews.com/N.J.)

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Kako da se narod angazuje da radi na uredjenju grada i sela kad cuje ovakve stvari. Jel ima neki posao u opstini a da se opstinari nisu omastili? Da li Vucic zna sta se radi u Kucevu?

  2. Miro, Vučić je šef kučevačkih naprednjaka odnosno njihov tata, tako da ne očekujte da će nešto preduzeti protiv njegovog stada. Niste trebali da glasate za njega i njih!

  3. Vidim da Vucic svuda otvara fabrike samo u Kucevu nista se ne ovara jer nece onaj smrad buzduvanski iz hotela a deca nemaju gde da rade. Kao i uvek i ove pare su otisle njemu crko dabogda nikad se ne najeo

  4. Als ich im Internet recherchierte, wurde mir klar, dass es sich bei der Frau auf dem Bild um die stellvertretende Bürgermeisterin der Gemeinde Kucevo handelt. Ich frage mich, was ein Kind neben stinkenden Müllsäcken mit ihr machen wird? Was wollte sie den Bürgern der Gemeinde Kucevo zeigen? Es ist besser, dass sie zeigt, wo sie 1.000.000,00 Dinar ausgegeben hat, als ein Foto mit einem Kind zu machen, das zu Hause oder in den Kindergarten gehört.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker