EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Ko to preti gradonačelniku Požarevca?

Istraga putem listinga mobilnih telefona došla do autora pretećehih poruka upućenih gradonačelniku Požarevca, Banetu Spasoviću.

Spasović na konferenciji za štampu javno proziva radnike javnih preduzeća zbog korupcije

Kako nam je rekao izvor blizak istrazi, uskoro će se otkriti ko je putem sms poruke pretio požarevačkom gradonačelniku, Banetu Spasoviću.

– Saslušanjem svedoka i oštećenog, kao i veštačenja listinga pozova i sms-poruka, na putu smo da otkrijemo identitet osobe koja je gradonačelniku uputila preteću poruku, kojom je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, jer je porukom nedvosmisleno utvrđeno da je njenim sadržajem gradonačelniku ugroženo zdravlje, kao i sam život – rekao je naš izvor i dodao da će se izvršiti još jedno veštačenje drugog telefonskog broja, kako bi se otklonila svaka sumnja o počiniocu ovog krivičnog dela.

Preteća poruka Spasoviću upućena je u maju prošle godina nakon završetka lokalnih izbore kada je SNS ubedljivo pobedio i kada je bilo izvesno da će Bane Spasović biti postavljen za gradonačelnika, a neposredno pre njegove inaguracije za prvog čoveka Požarevca.

Spasović od ilića preuzima duznost gradonacelnika

Zbog te preteće poruke podnešena je krivična prijava zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti tada, protiv NN lica, a sprovedenom istragom došlo se do autora te poruke, koji će biti dalje procesuiran sa adekvatnom optužnicom.

Sam gradonačelnik potvrdio nam je da je istraga pri kraju i da je kao oštećeni dao izjavu u Osnovnom tužilaštvu u Požarevcu, ne želeći da otkriva detalje istrage, kako je rekao, da ne bi uticao na sam tok istrage.

Podsećamo, da je Banetu Spasoviću, još dok je bio predsednik gradske Skupštine, u decembru 2015. godine provaljena kuća i da je zatekao provalnike na licu mesta, koji su kroz prozor njegove spavaće sobe u kojoj su vršili premetačinu, pobegli. Tom prilikom odneli su pored nekog sitnog nakita i Spasovićev pištolj, za koji je imao urednu dozvolu. Nakon tog slučaja, koji do današnjeg dana nije rasvetljen, mada je imalo jasnih indicija ko je učestvovao u toj pljački. Spasović je tada medijima izjavio da je pljačka izvedena, najverovatnije, od strane lopova zarad materijalnog plena, ali se nada da to nije učinjeno iz nekih drugih razloga, pošto se u prethodnom periodu pre pljačke njegove kuće, zdušno borio protiv korupcije u gradskoj upravi i Javnim preduzećima, što je rezultiralo podnošenjem krivčnih prijava protiv jednog direktora i nekoliko radnika u tim preduzećima. 

TPKNEWS/Momčilo Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker