JAKA EKSPLOZIJA U HEMIJSKOJ FABRICI U SLOVENIJI: Najmanje 20 povređeno, četiri osobe se vode kao nestale (VIDEO)

Četiri osobe se vode kao nestale u snažnoj eksploziji koja se jutros dogodila u slovenačkom gradu Kočevje, najmanje 20 osoba je povređeno, od kojih dve teže.

Foto: Screenshot

Kako je saopštila Uprava za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama dve povređene osobe imaju teške opekotine i helikopterom su transportovane u Klinički centar u Ljubljani. Primož Velikonja iz Zdravstvenog doma Kočevje rekao je za slovenačku N1 tv da se četiri osobe vode kao nestale i da nije reč o zaposlenima u hemijskoj fabrici Melamin.

Jutros u 8:35 policija je obaveštena da je u centru Kočevja odjeknula eksplozija ili da je izbio požar.

Za sada nije poznato šta je izazvalo eksploziju u fabrici „Melamin“, nazvanoj po hemikaliji koju proizvodi, uglavnom namenjenoj za oblaganje podova i nameštaja.

Snimci sa mesta nesreće pokazuju crni dim kako se diže iznad fabrike. Meštani Kočevja su rekli da se od eksplozije cela oblast potresao taj gradić s 8.000 stanovnika, 55 kilometara jugoistočno od Ljubljane.

Hitne službe su javile da je eksplozija prijavljena oko 8:30 sati, a požar je ugašen sredinom prepodneva i da je zgrada fabrike teško oštećena.

Slovenačka novinska agencija opisala je eksploziju kao najgori industrijski požar u skorijoj istoriji Slovenije. Agencija je navela da je 17 industrijskih požara zabeleženo od 1995. koji su uglavnom izazvali samo materijalnu štetu.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker