VUČIĆ: Danas će biti najteži dan, očekuje se 3.000 novozaraženih

Predsednik Aleksandar Vučić je naveo da je do 22.00 sinoć bilo 1.500 novozaraženih koronavirusom, pa zato očekuje da će danas u nedelju do 15.00 biti oko tri hiljade ili čak više od toga.

Screenshot

Vučić je prilikom obilaska treće smene radnika koji rade na izgradnji nove kovid-bolnice u Vojnom kompleksu “Zemun ekonomija” na Batajničkom drumu, rekao da se očekuje da će do danas biti oko 3.000 novih slučajeva koronavirusa.

Ocenio je i da će utorak biti još teži. “Bolnice nam se pune i zato je važno da pravimo nove bolnice. Vidim da ništa ne vredi da objašnjavamo ljudima, i lakše da izgradimo sve drugo”, rekao je predsednik.

Bolnički kapaciteti “cure”, kaže predsednik, ukazujući da je zato potrebna nova bolnica. “Biće sve teža situacija, a moramo da sačuvamo živote ljudi i zato vam hvala”, poručio je predsednik radnicima.

Vučić, koji je radove na izgradnji bolnice obišao 1. oktobra, konstatovao je da dobro napreduju i da sve to izgleda drugačije i odnosu na tu poslednju posetu.

“Neverovatno kako izgleda, za kratko vreme. Treba sve da završimo za 24 dana”, konstatovao je Vučić.

Izgradnja nove bolnice počela je 1. avgusta, a biće multifunkcionalna, sa ukupno 200 kreveta intenzivne i 800 poluintenzivne nege, a imaće ukupno 18.000 kvadrata.

Vrednost radova je četiri milijarde dinara, plus još oko dve milijarde za opremu, odnosno ukupno oko 70 miliona evra.

Istovremeno, gradi se i kovid bolnica u Kruševcu, koja bi trebalo da bude gotova polovinom decembra, gde su radovi vredni dve milijarde dinara.

(Tpknews.com/RTS)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker