SREĆAN PUT: Poskupljuje i putarina na auto-putu!

Vlada Srbije na sednici koja je održana u četvrtak, dala je saglasnost na povećanje cene putarina, u proseku za 1,8 odsto.

Foto: Screenshot Facebook

U saopštenju Vlade navodi se da je to redovan postupak usklađivanja sa stopom inflacije.

– Usklađivanje cena putarina je u proseku 1,8 procenata i u skladu je sa rastom cena na malo – inflacijom, pa se tako za vozila IA kategorije cena putarine za deonicu Beograd-Dimitrovgrad i Beograd-Čačak usklađuje za 10 dinara, dok za deonicu Beograd-Šid i Beograd-Subotica ostaje nepromenjena, a slično je i za ostale kategorije vozila – navodi se u saopštenju Vlade.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o trgovini žitaricama, kako bi se putem Međjunarodnog žitarskog saveta (IGC) kao međuvladine organizacije pospešila međunarodna saradnja u trgovini žitaricama i pružio doprinos stabilnosti tržišta, kao i unapređenju svetske bezbednosti u oblasti hrane.

Članovi vlade usvojili su i uredbu o proglašenju spomenika prirode “Kalemegdanski rt”, čime će ta posebna prirodna retkost biti zaštićena na, kako su rekli, “značajno većoj površini”.

Na sednici je usvojen Program korišćenja dotacija namenjenih za projekte podrške porodici, jačanju položaja žene u društvu, merama populacione politike i unapređenju demografske slike u 2021. godini.

– Program je usmeren na motivaciju mladih za ostanak u zemlji, poboljšanjem i unapređenjem kvaliteta života ove populacije, kao i na jačanje položaja žena u društvu, što podrazumeva sprovođenje svih aktivnosti u cilju prevencije nasilja nad ženama – kaže se u saopštenju Vlade Srbije.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker