OSUĐEN DILER MARIHUANE: Požarevljaninu 13 godina zatvora zbog dilovanja marihuane!

Zbog višegoddišnjeg dilovanja marihuane požarevljanin Marko Stanković(38) u tri presude Višeg suda u Požarevcu, od kojih su dve pravosnažne, dobio je ukupno, rekordnih 13 godina zatvora.

Naime, poslednja presuda Stankoviću, koja nije pravosnažna, sudsko veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavala sudija Gordana Vidojković, izreklo je prvostepenu presudu zbog preprodaje narkotika njemu i još jednom požarevljaninu. Tom presudom obuhvaćen je Petar Pavlović (23), koji je osuđen na tri godine zatvora zbog preprodaje droge, a Marko Stanković (38) na 4, zbog puštanja u promet opojnih droga, u saizvršilaštvu.

Prema navodima optužnice, koju je zastupao zamenik višeg javnog tužioca Dragan Petrović, okrivljeni se terete da su, u periodu od 20. maja 2015. do 1. juna 2015. godine, više NN kupcima prodali marihuanu i amfetamin. Pretresom stana Pavlovića, pronađeno je 10,47 grama marihuane, 1,67 grama amfetamina, vagica za precizno merenje, tri grama rizle i 30 kesica za pakovanje. Obojica okrivljenih nalaze se u pritvoru, zbog opasnosti od ponaljanja krivičnih dela i ostaće u njemu sve do pravosnažnosti presude. Oni imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu, koji prvostepenu presudu može da potvrdi ili preinači ili da naloži ponavljanje postupka.

Zanimljivo je da Marko Stanković već ima dve pravosnažne presude zbog preprodaje droge. On je 2016. godine osuđen na 3 godine zatvora zbog prodaje 379 grama marihuane izvesnom Ristiću, a 2013. osuđen je na 4 godine. Ukoliko Apelacioni sud potvrdi najnoviju presudu od 4 godine, to bi ukupno bilo 13 godina, pa bi on imao pravo na združivanje kazne, koja bi mogla da iznosu i 12 godina, jer je to zakonski maksimum.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker