NEZAPAMĆEN KRIMINAL I LOPOVLUK: Grad Požarevac oštećen za 1,5 miliona evra?! (FOTO)

Krađa od 1,5 miliona evra koja traje godinama u gradskoj upravi Požarevac i odeljenju za javne nabavke sa izvođačem radova. Ponuđač iz Šapina falsifikovao konkursnu dokumentaciju i obmanjivao Grad Požarevac.

Foto: Screenshot Facebook

Gradska uprava je krajem prethodne godine sa poslednjim sprovedenim javnim nabavkama, stopirala postupak javne nabavke “Sanacija parking prostora do nivoa asfaltiranja u industrijskoj zoni u Požarevcu za potrebe izgradnje carinske zone”. Ova javna nabavka je dodeljenja najskupljem ponuđaču Janković Mališi pr.Trans-kop iz Šapina. Prvoplasirani ponuđac firma “Životic JM” iz Oreovice je odbijen kao neispravan iako je razlika između njihovih ponuda jeftinija za čitavih 3.5 miliona dinara u korist firme “Životic JM”.

Komisija za javne nabavke gradske uprave Požarevac je prihvatila skuplju ponudu uz obrazloženje da je jeftinija neispravna. Predstavnik ponuđača “Životic JM”, Milan Životic je uložio zahtev republičkoj komisiji za zaštitu prava u Beogradu, ali je i pismenim putem obavestio gradsku upravu, tadašnjeg načelnika Aleksandra Simonovića, komisiju za javne nabavke grada Požarevca za falsifikovanje konkursne dokumentacije od strane Janković Mališe iz Šapina, vlasnika radnje “Transkop Šapine”. Na taj način je Firmi Transkop omogućeno da dobija poslove u vrednosti od 1.5 miliona evra i obmane ostale učesnike u postupku.

Niko iz gradske uprave nije reagovao na zvanične dopise, podneske i upozorenja o falsifikovanju papira koji su omogućavali Mališi Jankoviću da dobija poslove.

– Čak je u slučaju javne nabavke uređenja parking prostora buduće bescarinske zone, Grad Požarevac dobio zvaničan dopis od Instituta IMS iz Beograda u kome upozoravaju grad Požarevac da Transkop koristi njihove podatke, falsifikujući ih u svoju korist – , kaže za TPKNEWS Životić i dodaje:

– Pun je registrator svih malverzacija i falsifikata koji se tiču Janković Mališe i Transkopa, umorni smo više od slanja dopisa gradu i podnesaka, potražićemo pravdu na sudu, a ceo slučaj prijaviti UKP-u. Javna je tajna da je pravni zastupnik Janković Mališe, Simonović Aleksandar, bivši načelnik gradske uprave Grada Požarevca, koji vodi javne nabavke Mališi Jankoviću kao i službenik za javne nabavke Ivana Bastić. Ovaj dvojac obezbeđuje Mališi Jankoviću unosne poslove sa ili bez papira, ovog puta sa novoformiranom firmom “SAN PUT ŠAPINE”, koju je brzopotezno formirao Aleksandar Simonović na ime supruge Mališe Jankovića, dok se ne smiri situacija oko falsifikata i Transkopa. Inače, Aleksandar Simonović ima pristup svim javnim nabavkama upravo, preko gore pomenute službenice za javne nabavke Ivane Bastić, sa kojom dobija znatnu sumu novca od Mališe Jankovića, kako bi eliminisali konkurenciju – , iscrpno objašnjava Milan Životić.

Početkom aprila meseca, zvanično je grad Požarevac doneo rešenje kojim se stopiraju sve javne nabavke koje su dodeljene Transkopu, a kao obrazloženje stoji da je Ponuđač Janković Mališa Transkop dostavljao obmanjujuće podatke, falsifikate tokom cele 2021. godine i na taj način oštetio i grad i ostale Ponuđače.

Najnoviji slučaj koji se desio 5. maja ove godine je da ponovo komisija za javne nabavke dodeljuje ugovor firmi iz Šapina, sada “SAN PUT”, u konzoricijumu sa radnjom za iskope zemljišta “LIBRA” iz Salakovca, posao na vraćanju u prvobitno stanje nakon intervencija javih preduzeća, gde je drugi ponuđač bila firma koju ja zastupao, “Životic JM”.

Potvrđeno je da je i radnja za iskope zemljišta “LIBRA” Salakovac, takođe dostavljala iste falsifikate, tj obmanjujuće podatke koje je posedovao Janković Mališa, a naročito za poslednjepomenutu javnu nabavku iz prethodne 2021. godine, što po rečima Milana Životića, predstavnika firme “Životic JM”, pravio advokat Aleksandar Simonović. Takođe Milan Životić tvrdi da će ceo slučaj sigurno završiti u tužilaštvu za organizovani kriminal jer se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je falsifikovanjem i zloupotrebom službenog položaja oštetila grad Požarevac za oko 1.5 miliona evra.

– Za sve nedoumice, izvolite, ja sam tu, ovo je pravna, slobodna država, spreman sam da svim insitucijama pružim i dokaze o svojim navodima iza kojih stojim – , poručuje Životić Milan, zastupnik firme “Životic JM” iz Oreovice.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker