OTAC ISKEŠIRAO 30 HILJADE EVRA?! Viši sud u Požarevcu pijanog ubicu iz Kisiljeva proglasio maloletnim, pa mu smanjili kaznu!

M. S. (20) iz Kisiljeva kod Velikog Gradišta osuđen je na godinu dana kućnog zatvota sa nanogicom zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao motociklista Lazar Ranđelović (18) iz Velikog Gradišta.

M.S./Foto: Istagram

Viši sud u Požarevcu osudio je mladića M. S. (20) iz sela Kisiljevo kod Velikog Gradišta na godinu dana kućnog zatvora sa nanogicom, zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao u martu, a u kojoj je poginuo Lazar Ranđelović (18).

Suđenje koje je završeno prošle nedelje u Višem sudu u Požarevcu bilo je od početka zatvoreno za javnost, jer su, kako mediji saznaju, veštaci ocenili “da se osuđeni u daljem postupku vodi kao maloletnik, iako je punoletan”.

Nesreća se, podsetimo, dogodila 13. marta na putu Kumane – Veliko Gradište kada se M. S., upravljajući automobilom BMW zakucao u skuter koji je vozio nastradali Ranđelović. Istragom je utvrđeno da se osuđeni vraćao iz noćnog provoda i da je imao 1,2 promila alkohola u krvi, kao i probnu vozačku dozvolu.

ISKLJUČENA JAVNOST

– Ovo je prvostepena presuda. Iz predmeta je bila isključena javnost jer su veštaci na početku suđenja ocenili da je M. S. zapravo psihički nestabilan i nije zreo, pa se u tom slučaju prema njemu treba postupati i ophoditi kao prema maloletniku – kaže sagovornik upoznat sa detaljima slučaja.

Sagovornik, takođe, objasnio je da je u ceo proces bio uključen i Centar za socijalni rad koji je doneo zaključak da je veoma štetno za mladića koji je osuđen da bude u zatvoru. Zato je i odlučeno da on svoju kaznu za krivično delo koje mu se stavlja na teret služi kod kuće.

Odluka da se punoletnom licu sudi kao maloletnom, iako je u trenutku nesreće bio pod dejstvom alkohola i sa probnom vozačkom deluje šokantno, a naš sagovornik iz tužilaštva navodi da kazna koju je sudija doneo jeste u skladu sa svim onim što se nalazi u predmetu.

– Iako se možda čini preblaga, prema osuđenom M. S., iako je punoletan vodio se postupak kao prema maloletnom licu, i samim tim osuđen je kao maloletnik – navodi sagovornik iz tužilaštva.

Kako se nezvanično saznaje, otac osuđenog M. S. (20), iskeširao je 30 hiljade evra da bi Viši sud u Požarevcu doneo ovakvu “nakaradnu” presudu?

Porodica pokojnog Lazara Ranđelovića, prema rečima njihovog prijatelja, van sebe je nakon ove presude.

– Malo je reći da su šokirani presudom i svim što im se izdešavalo od 13. marta kada su ostali bez Lazara. Postupak je bio zatvoren za javnost, a sada kad smo čuli presudu zanemeli smo – kaže za medije prijatelj porodice. On dodaje da je Lazar stradao “od bahatog i bezobraznog mladića koji je cele noći pijančio”.

CELU NOĆ SE OPIJAO

– Bahanalisao se i pio celu noć, seo je u BMW za koji nema dozvolu, jer je u trenutku nesreće posedovao probnu vozačku kojom nije smeo da vozi posle 23 sata, a kamoli da pije. Nesreća se dogodila dva sata iza ponoći kada je Lazar bio na mopedu, gde je uredno imao kacigu i dozvolu, a bezobraznik je verovatno pijan zaspao i direktno se zakucao u njega – kaže sagovornik.

Od siline udarca sa BMW-a je otpao prednji levi točak. Lazar je preminuo na mestu i nije mu bilo spasa, a njegovom ocu je policija javila da je ostao bez sina i od tada ne može da se oporavi od tragedije, a bol je iz dana u dan sve veća.

Porodici Ranđelović ovo je druga velika tragedija, a samo nekoliko meseci nakon rođenja Lazara i njegovog brata blizanca ostali su bez majke.

– Lazareva majka je bila bolesna i pre nego što je rodila njega i brata. I pored svih upozorenja lekara da je pitanje da li će preživeti ako rodi, ona je hrabro odlučila da se poroditi bez obzira na sve. Nažalost, ona je ubrzo preminula, a njen suprug ostao je sam sa četvoro dečice koju je kasnije izveo na pravi put – kaže prijatelj porodice Ranđelović.

Žrtva Lazar Ranđelović/Foto: Istangram

Naš sagovornik navodi i da je Lazar imao još trojicu braće.

– Ceo život su se držali zajedno i njihov otac ih je sam othranio od kilo mesa, i nekako su naučili da žive bez majke, ali su se sada u martu opet slomili kao kula od karata. Teško im pada što su ostali bez Lazara. Lazarev brat blizanac najteže podnosi što je ostao bez svoje druge polovine, pa skoro svakodnevno na društvenim mrežama objavljuje njegove fotografije uz tužne komentare – kaže sagovornik.

PONAŠA SE KAO DA SE NIŠTA NIJE DESILO

Prijatelj porodice kaže da se u selu kod Velikog Gradišta gde živi osuđeni mladić, njegov otac na sva zvona hvali kako će dati pare kako njegov sin ne bi išao u zatvor.

– Čuli smo da otac osuđenog preti i hvali se da će dati, ako treba, i 60.000 evra kako njegov sin ne bi nijedan dan proveo uza rešetaka – kaže sagovornik i dodaje da se priča i da se osuđeni mladić u međuvremenu i oženio.

Ako su M. S. (20) proglasili maloletnikom i da nije kako treba, kako je moguće da je mogao, uopšte, da položi vozači ispit i da se tako brzo oženi i da se ponaša kao da se ništa nije desilo?!

(Tpknews.com/Mediji)

4 Komentari

  1. Ako je ubica iz automobila retard i ako su veštaci utvrdili da je na nižem mentalnom nivou od punoletne osobe, onda treba da ide u zatvor lekar koji ga je pregledao pre polaganja vozačkog ispita i dao mu potvrdu da je psiho-fizički zdrav i sposoban za upravljanje motornim vozilom. Da li je možda otac i tu “podmazao”? Ocu ubice bi bilo najpametnije da ćuti. Ja se plašim, ali stvarno se plašim, da Vojkanu Šekiju ne dođe “žuta minuta” i ne preuzme pravdu u svoje ruke. Šeki je veoma inteligentna osoba, zna on da je potreban trojici sinova, koje je skupa sa nastradalim Lazarom, sam podigao, što bi retko koji muškarac uspeo i zbog toga mu skidam kapu i polanjam se do zemlje. Plaši me to, jer je već pitanje dana, kada će sva tri njegova sina stati na svoje noge i moći će živeti samostalno, a Šeki se negde bude sreo sa ovim što mu je ubio sina… Moj prijateljski savet porodici iz Kisiljeva je, da sve rasprodaju i presele se što dalje od Velikog Gradišta. A, dotle da se ne hvališu i inate, jer inat nikom dobro doneo nije. Šekija bih pozdravio ako ovo pročita i poručio mu da ih dalje sudskim putem goni do najveće sudske instance. Šeki brate, Lazara ne možeš vratiti, ali još malo pa ćeš dobiti i unučiće, sa kojima ćeš da šetaš i za koje valja žibeti.

  2. Ipak će na kraju Božija biti zadnja. Ni sve pare ovo sveta neće sprečiti da pravda bude zadovoljena, jer Bog bavi al ne zaboravi. Gledaće otac sina kako polako odlazi u ludilo, ovaj put stvarno, jer će ga noćima polako proganjati duh nesrećno stradalog mladića a to je tek početak. Niko ko je umešan u ovakvu skandaloznu presudu neće imati pokolenjima sreće da im potomci ostare. Kako rekoh tako će i biti.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker