PORODIČNI BIZNIS: Dijanin rođak milione “kavčana” prao na porodičnoj farmi svinja u Požarevcu?!

Željko Hrkalović, rođak bivše državne sekretarke u MUP-u Dijane Hrkalović, koji je u Sloveniji uhapšen sa oko 60 članova kavačkog klana, navodno je milione „kavčana“ prao ulaganjem u porodičnu farmu svinja u Požarevcu i izgradnju stambenih zgrada u Beogradu i Novom Sadu.

Dijana Hrkalović

Izvor navodi da se sumnja da mu je u tim poslovima pomogao Darko Elez, blizak saradnik Veljka Belivuka, koga je Srbija 3. marta izručila Bosni i Hercegovini zbog najtežih krivičnih dela.

– Dane Hrkalović, otac bivše državne sekretarke u MUP-u Dijane Hrkalović je 2004. godine otvorio porodičnu stočarsku zadrugu „DH stočar“ u Požarevcu i sumnja se da je kasnije u nju ulagao novac koji su mu slali članovi kavačkog klana iz slovenačkog ogranka. Međutim, nedavno je proširio svoj biznis, pa je uz pomoć Darka Eleza navodno sagradio na desetine stambenih zgrada u Beogradu i Novom Sadu, čime je oprao više od pet miliona evra, zbog kojih su njegovi saradnici uhapšeni u Sloveniji. Policija trenutno ispituje i koju je tačno ulogu imao Darko Elez u tom mutnom projektu, ali se ne isključuje mogućnost da je poljoprivredni i građevinski biznis prelazio granice Srbije – navodi izvor.

Oči istrage uprte su i u kontroverznu državnu funkcionerku Dijanu Hrkalović koja je, prema pisanju Birna, bila suvlasnica porodične stočarske firme do 2016. godine.

– Imajući u vidu da se njeno ime nalazi na spisku vlasnika stočarske zadruge, otvara se pitanje njene uloge – objašnjava naš sagovornik.

Podsetimo, Željko Hrkalović uhapšen je među oko 60 „kavčana“ u spektakularnoj akciji slovenačke policije, koja ih sumnjiči za šverc 790 kilograma kokaina i oružja, ali i transfer 5,6 miliona evra iz Španije u Srbiju.

Otkriveni su kada su pronađeni kriptovani mobilni telefoni koje su koristili za komunikaciju. Veštačenje tih uređaja inspektore je dovelo do Milana Vujotića iz Podgorice, koji se sumnjiči da je 2018. odobrio Filipu Vrziću da oformi ogranak kavačkog klana u Sloveniji. Navodno, njegov zadatak je bio da ogranizuje transport droge iz Španije, ali i briga o prljavom novcu zarađenom prodajom. Istraga je pokazala da je njegova desna ruka bio Klemen Kadivec, koji je krajem leta 2019. godine uhapšen zbog ubistva Danijela Božića.

Kako su preneli slovenački mediji, većina uhapšenih članova kavačkog klana braniće se sa slobode.

Pritvor je određen za šestoricu zbog sumnje da su bliski vođama, među kojima je Radoje Zvicer, koji je u bekstvu od hapšenja Veljka Belivuka 4. februara. Crna Gora je za njim raspisala i Međunarodnu poternicu. Sumnja se da se on najpre krio u Južnoj Americi, odakle je, navodno uz pomoć narko-kartela, avionom doleteo u Evropu.

(Tpknews.com/Alo!)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker