DOK SU SNS BATINAŠI JOŠ UVEK NA SLOBODI: Uhapšen muškarac koji je zaustavio SNS bageristu u Šapcu

Muškarac, Dragan Milovanović Crni, koji je juče sprečio naprednjake da sa bagerom uđu u grupu okupljenih građana uhapšen je sinoć i određen mu je pritvor u trajanju od 48 sati, objavila je Nova.rs.

Screenshot

Tokom jučerašnjeg dana pojavio se snimak na kom se vidi kako naprednjaci bagerom pokušavaj da prođu kroz grupu ljudi, dok ih je pratila grupa momaka sa letvama u rukama.

Okupljeni građani su pokušali da zaustave bager, međutim, vozač je odlučio da nastavi sa vožnjom, što je izazvalo revolt demonstranata. Zbog toga se jedan od učesnika protesta i popeo na mašinu kako bi fizički zaustavio naprednjake u njihovoj nameri da sa bagerom uđu u okupljenu masu.

Muškarac sa snimka je zbog toga sinoć uhapšen i odveden u policijsku stanicu u Šapcu.

Kasnije je predsednik Zajedno za Srbiju i bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović objavio da je pomenuti demonstrant Dragan Milovanović Crni.

Bager koji je krenuo na okupljene građane vozio je Nebojša Stojićević Jarin, šabački naprednjak. U izjavi za Nova.rs Dušan Kostadinović, generalni sekretar DS koji je bio na licu mesta kaže i da su iza bagera išli naoružani kriminalci batinaši koji su okupljene građane napali sa motkama.

Za sada nije poznato da li su bagerista i ostali naprednjaci, koji su juče fizički nasrtali na građane u Šapcu, koristeći letve, privedeni ili uhapšeni.

Podsetimo, juče je širom Srbije je organizovana blokada ključnih saobraćajnica u znak protesta protiv donošenja zakona o eksproprijaciji zemljišta i zakona o referendumu, koji su, prema mišljenju stručne javnosti, „skrojeni“ u korist kompanije Rio Tinto, koja planira eksploataciju litijuma u zapadnoj Srbiji.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Nema nam izgleda spasa, osim građanske neposlušnosti (ili kako se to već zove), jer oni (napredna bagra) izgleda da ne čuje vapaj ostalih koji nisu prodane duše i botine (krimosi).

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker