POLICIJSKA BRUTALNOST U VELIKOM GRADIŠTU: Kolenom pritiskao vrat muškarcu dok se nije onesvestio (VIDEO)

Radiša Petrović iz Pečanice, umesto jednog običnog radnog jutra doživeo je maltretiranje i torturu policije ispred svoje radnje u Velikom Gradištu.

Foto: Privatna arhiva/Screenshot

Radiša Petrović je u utorak 7. aprila, kao i svakog prethodnog jutra do tada, došao u svoju radnju u ulici Obala Kralja Petra 19. u Velikom Gradištu i parkirao svoj auto “BMW X5” bečkih registarskih tablica na svom parking mestu ispred radnje.

– Oko 8:30 sati, naišla je patrola saobraćajne policije u civilnom vozilu, i saobraćajni policajac je zatražio da pomerim vozilo jer je, po njegovim rečima, nepravilno parkiran. Ja sam odbio da pomerim auto i rekao policajcu da je to parking mesto ostavljeno u sklopu moje radnje za moja vozila i vozila dostavljača robe – kaže za TPKNEWS Radiša Petrović.

Radiša kaže da je saobraćajni policajac nakon njegovog odbijanja da pomeri vozilo sa svog parkinga, bio vidno uzbuđen.

Inače, na navedenom mestu još uvek nije obeležen parking prostor, iako je Radiša Petrović više puta to zahtevao od vlasnika od koga je uzeo lokal u zakup, a koji je dužan da zajedno sa JKP “Dunavom” obeleži parking prostor.

– Nakon mog odbijanja da pomerim vozilo, saobraćajni policajac je izašao iz auta i veoma drskim tonom tražio da mu dam moje vozačke isprave. Međutim, s obzirom da nisam bio u saobraćaju, nisam hteo da mu dam vozačke isprave već sam mu dao samo ličnu kartu – kaže naš sagovornik.

Radnja Radiše Petrovića u ulici Obala Kralja Petra 19. u Velikom Gradištu/Foto: I.M.S.

Zbog Radišinog gesta, saobraćajni policajac se razbesneo još više i izbila je zuštra rasprava između Radiše i policijskih službenika.

– Između mene i policajaca je izbila rasprava. Pretili su da će me privesti u policijsku stanicu jer sam načinio prekršaj, našta sam im ja rekao da nemaju pravne osnove da me hapse, s obzirom da nisam počinio nikakav prekršaj – kaže Radiša.

Po rečima našeg sagovornika, policijski službenik je naposletku ušao u radnju da bi, kako je rekao, izvršio pretres. Međutim, Radiša mu je rekao da je za tako nešto potreban nalog. Nakon ovoga, situacija je još više kulminirala. Radiša je umesto jednog običnog radnog jutra doživeo maltretiranje i torturu policije ispred svoje radnje.

– Nakon što sam mu rekao da ne može da uđe u radnju i izvrši pretres bez naloga, vidno besan, uhvatio me za ruku i pokušao da mi je zavrne iza leđa. Dok sam ja pokušavao da izvučem ruku, u pomoć mu je priskočila koleginica. Oborili su me na patos u radnji i policijski službenik kolenom mi je pritisnuo vrat i stavio lisice – kaže Radiša.

Uprkos tome što je Radiša upozoravao da je šećerni bolesnik, policajac se nije mnogo obazirao na to već je nastavio da mu kolenom pritiska vrat sve dok nije izgubio svest.

15 minuta nakon toga, Radiša Petrović osvestio se u Domu zdravlja u Velikom Gradištu, gde su mu konstatovane lake telesne povrede, pritisak 190 sa 90, a šećer u krvi skočio do nenormalne granice.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Otkaz mu sleduje zajedno sa koleginicom i jedno 3 miliona dinara za pretpljen bol i troškove lečenje koji će dobiti nakon pregleda i terapija sa nekih od privatnih klinika.Nela posle i drugi izigravaju šerife

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker