JEDNOGLASNA ODLUKA: Aleksandri plaketa „Žanka Stokić“

Odlukom Umetničkog saveta Pozorišnih svečanosti „Žanki u čast“, održanih u Rabrovu, plaketa „Žanka Stokić“ za najbolje glumačko ostvarenje pripala je Aleksandri Janković za ulogu Abbi u predstavi „Sudnji dan“ u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

Aleksandra Janković u predstavi „Sudnji dan“

U obrazloženju odluke navedeno je da je Aleksandra Janković uverljivo dočarala širok dijapazon karakternih crta i emocija ovog upečatljivog lika.

„Sa lakoćom, kroz čitav komad, svojom snagom i glumačkom ubedljivošću plenila je pozornicom. Raskošnim talentom i suverenom igrom, Aleksandra Janković ulogom Abbi navodi na preispitivanje izgrađene stavove i najznačajnije životne izbore koje u životu donosimo“, stoji u obrazloženju odluke o nagradi.

Ovu odluku jednoglasno je doneo Umetnički savet u sastavu: Ljiljana Jović, istoričarka umetnosti, Bojan Veljković, master primenjeni umetnik i Aleksandar Stanković, profesor srpskog jezika i književnosti.

Plaketa „Žanka Stokić“ za najbolje glumačko ostvarenje 18. Pozorišnih svečanosti „Žanki u čast“ biće uručena glumici u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, a datum će biti naknadno saopšten.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker