MOGUĆA LEDENA KIŠA: Jutro hladno, a tokom dana do 10 stepeni uz otapanje snega

U Srbiji će danas u većem delu zemlje biti vetrovito uz postepeno naoblačenje mestimično s kišom, uglavnom u Vojvodini i na jugu i jugozapadu Srbije.

Na visokim planinama padaće sneg, a u Timočkoj Krajini hladno uz mogućnost ledene kiše, saopštio je RHMZ.

Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, na planinama i u košavskom području povremeno i olujni koji će krajem dana biti u slabljenju. U nižim predelima doći će do intenzivnog topljenja snežnog pokrivača.

Jutarnja temperatura biće od – 5 na istoku i jugoistoku, do 5 stepeni na jugu Banata. Najviša temperatura od 2, koliko će biti u Timočkoj Krajini, do 10 stepeni.

U Braničevskom okrugu će biti vetrovito uz postepeno povećanje oblačnosti i mogućnost kratkotrajne kiše, a tokom noći u višim brdsko-planinskim delovima i kratkotrajni sneg.

Duvaće jak, povremeno olujni, jugoistočni vetar što će uz relativno visoku temperaturu usloviti intenzivno topljenje snežnog pokrivača. Jutarnja temperatura biće 3, najviša dnevna 8 stepeni.

Prema izgledima vremena do 4. februara, u utorak, uz pad temperature, kiša će ponovo preći u sneg ponegde i u nižim predelima, ali će padavine biti sporadične i slabijeg intenziteta. U Timočkoj Krajini ujutru mogućnost ledene kiše. U sredu u većem delu umereno oblačno i bez padavina, samo još ponegde u Timočkoj Krajini i na jugoistoku Srbije kiša i sneg.

U drugoj polovini sedmice temperatura u postepenom porastu uz čestu pojavu padavina. Za vikend pojačanje južnog i jugoistočnog vetra s kišom.

(Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker